Avrasya Tüneli’nde ceza 4 kat

Güncelleme Tarihi:

Avrasya Tüneli’nde ceza 4 kat
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2018 22:08

TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda köprü ve otoyollardan kaçak geçişin 10 kattan 4 kata düşüren düzenlemenin kapsamı genişletildi. Böylece Avrasya Tüneli ve yapımı süren 3 katlı tüplü geçişte de uygulanacak.

Haberin Devamı

KÖPRÜ ve otoyollarda kaçak geçişin cezasını 10 kattan 4 kata düşüren düzenlemenin kapsamı genişledi. Avrasya Tüneli ve halen çalışmaları süren üç katlı tüp geçiş de bu kapsamda olacak. Düzenlemenin bu hafta içinde TBMM’den geçmesi bekleniyor.

ÖDEMEDE SIKINTI VARDI
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilen düzenlemeye göre, köprü ve otoyollarda artık geçiş cezası 10 kat değil 4 kat olacak. Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal da, komisyona yaptığı bilgilendirmede, “Bunun sebebi de tabii cezaların artması nedeniyle vatandaşların ödeme noktasındaki sıkıntılardan kaynaklanmasından dolayı 10 kat cezanın 4 kata düşürülmesi esas alınmış. Bu yüzde 60’ının affı, kalan yüzde 40’ının da yapılandırılmasıyla alakalı yapılıyor” dedi.

Bir diğer düzenlemeyle ise, cezaları 10 kattan 4 kata düşürme uygulamasına Ulaştırma Bakanlığı Altyapı Genel Müdürlüğü de dahil edildi. Bakanlık yetkilileri Altyapı Genel Müdürlüğü tarafından ihale edilen Avrasya Tüneli’nin de kapsama alınması için böyle bir düzenlemeye gittiklerini belirtirken, “Avrasya Tüneli’nde de 10 kat ceza uygulaması var. O da düşürülecek. Ayrıca halen proje aşamasında olan 3 katlı tüp geçit de faaliyete geçtiğinde, otomatikman bu sınırlamaya tabi olacak” bilgisini verdi.

Haberin Devamı
 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

BAKMADAN GEÇME!