Avea 7650 ’baz’a yükselecek kapsama alanı genişleyecek

Güncelleme Tarihi:

Avea 7650 ’baz’a yükselecek kapsama alanı genişleyecek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2006 00:00

Avea’nın, yıl sonuna kadar baz istasyonu sayısını 7 bin 650’ye çıkaracağı bildirildi. Avea’dan yapılan açıklamada, sene başında altyapı yatırımlarını hızlandırarak 50 milyon doları sistem iyileştirmesi olmak üzere 300 milyon dolarlık yatırım yapacağını duyuran şirketin, baz istasyonu sayısını ve nüfus kapsama alanını hızla genişlettiği vurgulandı.

Haberin Devamı

Açıklamada, 2006 yılı başında 6 bin 600 baz istasyonuyla nüfusun yüzde 80’ini kapsayan Avea’nın, geçtiğimiz ay itibarıyla kurduğu 7 bin 50 baz istasyonuyla nüfusun yüzde 84’ünü kapsama altına aldığı aktarıldı.

7650 BAZ İSTASYONU

Yıl sonuna kadar baz istasyonu sayısını 7 bin 650’ye çıkaracak Avea’nın son birkaç yılda kurduğu baz istasyonu sayısını önümüzdeki birkaç ayda yüzde 10 seviyesinde artırmış olacağı belirtilen açıklamada, yeni yapılacak yatırımlarla 2006 sonuna kadar nüfusun yüzde 86’sının kapsama altına alınmış olacağına işaret edildi.

ŞEBEKE MODERNİZASYONU

Bu arada, Nokia ve Avea arasında, yeni nesil cep telefonu santralleri olarak tanımlanan Nokia’nın MSC sunucusu 3GPP uyumlu bilgisayar tabanlı mobil servisler anahtarlayıcıları kurulumu için üç yıllık bir çerçeve anlaşması imzalandığı bildirildi. Avea Genel Müdürü Cüneyt Türktan, stratejik şebeke modernizasyonu için Nokia ile aralarındaki işbirliğini bir adım öteye taşımaktan memnuniyet duyduklarını dile getirerek, Nokia’nın bilgisayar tabanlı santralleri sayesinde Avea’nın, operasyon ve sermaye harcamalarından tasarruf edeceği ve gelecekte GSM, 3G ile sabit-mobil yakınsama hizmetlerini destekleyebilecek ve abone kapasitesini önemli ölçüde artıracağını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!