Automechanika Istanbul 2011 başlamadan rekor kırdı

Güncelleme Tarihi:

Automechanika Istanbul 2011 başlamadan rekor kırdı
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2011 14:32

sse Frankfurt Istanbul ve Hannover- Messe International Istanbul tarafından 2 yılda bir düzenlenen Automechanika Istanbul 2011 Uluslararası Otomotiv, Üretim, Dağıtım ve Tamir Fuarı bu yıl 07-10 Nisan tarihlerinde TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

Me Fuara 40’ın üzerinde ülkeden 1.000 katılımcı ve  100’ün üzerinde ülkeden ziyaretçi bekleniyor.

12 ülkede, 13 şehirde düzenlenen Automechanika fuarları içinde Frankfurt Automechanika’dan sonra ikinci sırada yer alan Automechanika Istanbul 2011’de, motorlu araçlara yönelik tüm parçaların yanı sıra, tamir ekipman ve gereçleri, otomobil bakım ürünleri, dış yüzey ekipmanı, güvenlik ve araç içi eğlence sistemleri, tuning ve gövde tasarım ürünleri, lastik ve egzozlar da yer alıyor.

Partner Ülke Sırbistan

Dünya otomotiv sektörünün son yıllarda yükselen yıldızı Sırbistan da, Automechanika Istanbul 2011’in Partner Ülkesi. Sırbistan fuarda, kendisine ayrılan özel alanda 10 katılımcı firma ile yer alacak.

Sırbistan'ın partner ülke olarak kabul edilmesinde, pek çok ülkeyle olduğu gibi Türkiye ile de son yıllardaki gelişen ticari ilişkilerinin önemli yeri var. Sırbistan ve Türkiye'nin otomotiv endüstrileri, ortaklıklar ve yeni yatırımlar açısından yüksek potansiyel taşımakta.

Haberin Devamı

Sırbistan'ın Automechanika Istanbul 2011’in partner ülkesi olarak seçilmesi, hem Sırbistan otomotiv endüstrisinin, hem de  diğer ülkelerin endüstrilerinin gelişmesi, iletişim ağının genişlemesi açısından büyük önem taşıyor.

Sırbistan otomotiv yedek parça endüstrisi fuarda, Sırbistan Ticaret Odası'nın organize ettiği özel alanda bulunacak. 10 Sırp firması, fuarda firmalarını, ülkelerinin sektördeki yerini,  yurtiçi üretim kapasitelerini ve ürünlerini tanıtacak.

Rekor Katılım

Automechanika Istanbul 2011, bu yıl da, imalatçı - yatırımcı - satın almacılar ile yüz yüze görüşülen, yeni ve gelecek vaat eden distribütörlük anlaşmalarının gerçekleştirileceği, en son teknolojik ürünlerin potansiyel ve mevcut müşterilere sunulacağı, ithalat ve ihracat olanaklarını artırmak için çok önemli bir platform görevi görecek.

Dünya üzerinde düzenlenen tüm Automechanika fuarlarında yapılan araştırmaların sonuçlarına göre en yüksek müşteri memnuniyetine sahip olan ve 2001 yılından beri düzenlenen fuarın ziyaretçi ve katılımcı sayısı da her geçen yıl artıyor. 2003 yılında 302 katılımcısı olan Automechanika Istanbul, 2009 yılında 35 ülkeden 823 katılımcı ve 102 ülkeden 32.514 profesyonel ziyaretçi ağırlayarak, hem katılımcı hem de ziyaretçi bakımından rekor sayılara ulaştı ve otomotiv yan sanayi sektörünün Türkiye ve Avrasya’daki en büyük iş platformu olduğunu kanıtladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!