ATO'dan 'aydınlatma zammı'na tepki

Güncelleme Tarihi:

ATOdan aydınlatma zammına tepki
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2006 10:18

Ankara Ticaret Odası( ATO) Başkanı Sinan Aygün, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının genel aydınlatma harcamalarını abonelere yansıtma hazırlığını, “abesle iştigal” olarak değerlendirdi ve uygulamaya geçilmesi halinde “dava açacaklarını” bildirdi.

Aygün yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'de, 400 YTL civarında ücret alan bir ücretlinin halen ücretinin yüzde 10'u kadar elektrik faturası ödediğini ifade ederek, bu oranın Avrupa ülkelerinde yüzde 1'i aşmadığını belirtti.
Aygün, “Sanki yanıyormuş gibi şimdi de sokakların genel aydınlatmaların parasını halkın sırtına yüklüyorlar. 2 YTL konutlardan 5 YTL sanayi abonelerinden alacaklar, yıllık 564 milyon YTL'yi halkın cebinden denkleştirecekler” dedi. Aygün, şöyle devam etti:
“Şu yılan hikayesine bir bakın. BOTAŞ, EÜAŞ'a doğal gaz satıyor. EÜAŞ ürettiği elektriği TETAŞ'a satıyor. TETAŞ da TEDAŞ'a satıyor. TEDAŞ alacaklarını tahsil edemiyor, 'vatandaş'a tekme atıyor. BOTAŞ, EÜAŞ, TETAŞ, TEDAŞ saadet zincirinin faturasını, kafiyeden olsa gerek, 'vatandaş' ödüyor.
Elektrik direklerinin, trafoların, yüksek gerilim tellerinin faturalarını da bekleriz. Ben artık her şeyi bekliyorum. Sanki Deli Dumrul vergileri dönemine yeniden dönüyoruz. Neymiş? Kamu kurumlarından ve belediyelerden para tahsil edilemiyormuş. Edin, neden edemiyorsunuz?”
Aygün, hükümetin, bu yola başvurması halinde dava açacaklarını belirterek, “Ne halktan ne de işyerlerinden bu parayı alamazlar. Yasal haklarımızı kullanır 'dur' deriz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!