ATO: Asgari ücret rakamı utanç verici

Güncelleme Tarihi:

ATO: Asgari ücret rakamı utanç verici
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2000 00:00

Haberin Devamı

Ankara Sanayi Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, 2001 başından itibaren net 102 milyon liraya yükseltilen asgari ücreti, 'asgari utanç rakamı' olarak nitelendirdi. Aygün, enflasyonla mücadele ederken sosyal dengelerin göz ardı edilmemesi uyarısında bulunarak, 'Asgari ücret 200 milyon liraya yükseltilse dünyanın sonu gelmez, bunun enflasyona da ciddi bir etkisi olmaz' dedi.

Sinan Aygün yaptığı yazılı açıklamada, enflasyonla mücadele sürecinde sosyal dengelerin göz ardı edilmesinin ülkenin başına büyük dertler açabileceği uyarısında bulundu ve '102 milyon liralık asgari ücretin Türkçesi ‘git Afrika’da yaşa' demektir' diye konuştu.

Bu yıl içinde toplam 79 bin kişinin kamuda iş başı yaptığını belirten Aygün, böylece devletin yüzde 4 daha büyüdüğünü kaydetti. Kamu kadrolarını 'şişirmek' yerine asgari ücretin artırılması gerektiğini ifade eden Aygün,

OECD ülkeleri arasında asgari ücret bakımından 150 dolar ile Türkiye'nin son sırada bulunduğuna dikkat çekti. 4 kişilik bir ailenin ayda asgari 600 milyon lirayla geçinebileceğine işaret eden Aygün, 'Bir ailede 4 kişi 102 milyon liraya asgari ücretle çalışıyor olsa, o aile açlık sınırında yaşıyor demektir' dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!