Atina: Önlemlerin siyasi bedeline razıyız

Güncelleme Tarihi:

Atina: Önlemlerin siyasi bedeline razıyız
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2011 13:55

Yunanistan Maliye Bakanı Evangelos Venizelos, Yunanistan'a kredi veren uluslararası kuruluşların talep ettiği tasarruf önlemlerini uygulamaya geçirmenin siyasi bedelini ödemeye hazır olduklarını söyledi.

Venizelos, Yunan parlamentosunda yaptığı konuşmada, “Sorumluluk siyasi ya da seçim maliyetini içeriyorsa o zaman biz bunu üstlenmeye hazırız” dedi.

Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev'in Yunanistan'ı ziyaret edeceğini belirten Venizelos, “Yunanistan'ın programına destek olmak için IMF'de Çin, Hindistan ve Brezilya'nın desteğini istediğimiz gibi Rusya'nın da desteğini istiyoruz. IMF'nin Yunanistan programında yer alması için dünyadaki 24 bölgenin temsilcilerinin olumlu oylarına ihtiyacımız var” diye konuştu. 

Medvedev'in ne zaman Yunanistan'ı ziyaret edeceğine ilişkin bilgi vermeyen Venizelos, “IMF'de Hindistan ve Çin'in siyasi desteğini istiyoruz. ABD ve Brezilya'nın desteğini istediğimiz gibi” ifadesini kullandı.

Yunanistan'da incelemelerini tamamlayan troyka, “Yunanistan'ın 110 milyar euroluk kurtarma paketinin 6'ıncı dilimi olan 8 milyar euroyu muhtemelen kasım ayı başında alacağını” açıklamıştı.      
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!