Altın fiyatları piyasaların kapanışında ne kadar oldu? 4 Aralık çeyrek altın ve gram altın fiyatları

Güncelleme Tarihi:

Altın fiyatları piyasaların kapanışında ne kadar oldu 4 Aralık çeyrek altın ve gram altın fiyatları
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2018 18:42

Altın fiyatları günün kapanışıyla birlikte döviz işlemlerini yakından takip eden vatandaşlar tarafından sorgulanmaya başladı. Kapalıçarşı'da 24 ayar külçe altının gramı günü yüzde 2,39 artışla 213,90 liradan tamamladı. İstanbul Kapalıçarşı'da, bugün kapanışta çeyrek altın 349 lira, Cumhuriyet altını 1.429,00 liradan satılırken, 24 ayar külçe altının gram fiyatı ise cuma kapanışa göre yüzde 2,39 artışla 213,90 liradan işlem gördü.

Haberin Devamı

Gün sonuna doğru merakla araştırılan altın fiyatları, gram ve çeyrek seçenekleri ile sorgulanıyor. Piyasalardaki altın fiyatları bilgisine göre yatırımlarına yön verecek olan vatandaşlar, konuyla ilgili sorgulamasına devam ediyor. Peki, altın fiyatları ne kadar oldu? İşte, gün sonuna doğru altın fiyatları hakkında bazı bilgiler

Doların gerilemesiyle birlikte altın fiyatlarında da hareketli günler yaşanıyor. Altın piyasasında dair değerlendirmede bulunan uzmanlar, dolar kurundaki düşüşlerin devam etmesinin, altının gram fiyatının 200 lira seviyesinin altına sarkmasına neden olabileceğini ifade etti. 

Gram altın 211 lira, çeyrek altın 346 lira ve Cumhuriyet altını 1.418 liradan işlem görüyor

Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 211 lira seviyesinde dengelendi.

Asya piyasalarında pozitif bir seyir izleyen ons altın ise şu dakikalarda önceki kapanışa göre yüzde 0,54 primle 1.239 dolardan işlem görüyor.

Haberin Devamı

ALTIN FİYATLARINI ANLIK TAKİP İÇİN TIKLAYIN

AA Finans Analisti İslam Memiş, küresel piyasalarda doların değer kaybetmesinin altının ons fiyatının yükselmesine neden olduğunu belirterek, "Biz, altının ons fiyatının 1.227 dolar üzerinde kalıcı olup olmayacağını takip edeceğiz. Ons altının bu seviyenin üzerinde kalıcı olması halinde, 1.242 dolar seviyesi gündeme gelebilir." değerlendirmesinde bulundu.

Memiş, altının ons fiyatı ve yurt içinde dolar kurundan aldığı destek ile değer kazanan altının gram fiyatında, 212 liranın direnç konumunda olduğunu söyledi.

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

BAKMADAN GEÇME!