Atatürk Havalimanı ile Londra Heathrow arasında yolcu trafiği bir milyonu geçti

Güncelleme Tarihi:

Atatürk Havalimanı ile Londra Heathrow arasında yolcu trafiği bir milyonu geçti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2019 16:01

Birleşik Krallık’tan tatil için Türkiye'ye gelişlerin artması, Türk hava yolu şirketlerinin de yüzünü güldürdü. Türkiye ile Birleşik Krallık arasında İstanbul aktarmalı transit uçanlar da dahil 2018 yılında 5 milyon 830 bin yolcu trafiğinin gerçekleşmesi dikkat çekti. 2017 yılında ise 4 milyon 568 bin yolcu trafiği gerçekleşmişti. Yalnızca Londra’nın Heathrow ile İstanbul Atatürk Havalimanı arasında yolcu trafiği ise bir milyonu aştı.

Haberin Devamı

Geçen yıl yüzde 36 artışla 2 milyon 254 bin Birleşik Krallık vatandaşı Türkiye'ye geldi. Artış başta THY olmak üzere havayolu şirketlerinin yolcu sayıları ile doluluk oranlarına da yansıdı. Yaz aylarında yolcu trafiği artarken en fazla yolcu trafiği de Londra ile İstanbul arasında yaşandı. Londra’nın 4 havalimanı Heathrow, Gatwick, Luton ve Stansted’ten Türkiye uçuşlarında yolcu trafiği arttı.

Heathrow ile Atatürk Havalimanı arasında 1 milyon 71 bin yolcu trafiği

Londra’nın sadece Heathrow Havalimanı ile İstanbul Atatürk Havalimanı arasında 2018 yılında taşınanÿ yolcu sayısı ise dikkat çekti. Transit yolcular da dahil her ay 80 ila 105 bin arasında yolcu trafiği gerçekleşirken, geçen yıl Heathrow ile Atatürk Havalimanı arasında karlışıklı olarak 1 milyon 71 bin yolcu trafiği yaşandı. Bu yolcuların büyük bölümünü THY taşıdı. İstanbul Atatürk Havalimanı ile Manchester karşılıklı uçuşlarında geçen yıl 247 bin yolcu seyahat etti. Yaz aylarında Bodrum, Dalaman’a gelişler arttı.

 

BAKMADAN GEÇME!