Ataköy Marina'ya karşılık Almanya'da banka teklifi

Güncelleme Tarihi:

Ataköy Marinaya karşılık Almanyada banka teklifi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 1997 00:00

Haberin Devamı

Oyakbank, Ataköy Marina Tesislerine karşılık Vakıfbank'a, Almanya'da sahip olduğu Oyak-Anker Bank'ı vermeyi önerdi. Vakıfbank'ın Almanya'da satın almak için bir banka aradığını öğrenen Oyakbank, kendilerinin de Vakıfbank'ın sahip olduğu Ataköy Marina Tesislerine talip olduklarını belirterek, ‘‘Marinaya karşılık Almanya'da Bankanın takas edilmesi’’ önerisini getirdi.

Vakıfbank'ın Almanya'daki Türk vatandaşlarının tasarruflarını yurda çekmek ve ‘‘İslami sermaye’’ olarak adlandırılan bazı kesimlerin bu alandaki etkinliğini kırmak için planladığı ‘‘Almanya'da banka kurma’’ girişimi için çeşitli tekliflerin geldiği öğrenildi.

Şubeler kanalıyla mevduat toplamanın yasaklanması konusunda Alman yönetiminin ısrarı üzerine Banka satın alma kararı veren Vakıfbank'ın, şu anda kendisine gelen 3-4 teklifi inceleme aşamasında olduğu belirtildi.

Vakıfbank Genel Müdürü Hasan Kılavuz'un bu teklifleri yerinde değerlendirmek ve incelemeler yapmak üzere Almanya'ya gittiği ve ‘‘Oyakbank'ın teklif ettiği Oyak-Anker Bank'ın da değerlendirilecek tekliflerden biri olduğu’’ belirtildi.

Oyakbank yetkilileri de kendilerinin özelleştirmede bir çok tesis ve kuruluşa talip olduklarını belirterek, özelleştirildiği takdirde Ataköy Marina'ya da teklif vereceklerini söylediler.

Konuyla ilgili bilgi veren Oyakbank Genel Müdürü Nihat Özdemir, böyle bir alışverişin konuşulduğunu ancak üzerinde somut olarak anlaşmaya varılan bir şey bulunmadığını söyledi. Almanya'daki Banka'nın Vakıfbank'a satışının ayrı, Ataköy Marina'nın satışının ayrı değerlendirilebileceğini kaydeden Özdemir, bu iki alışverişin birlikte de düşünülebileceğini kaydederek, ‘‘Ancak şu anda somut bir şey yok’’ dedi. Özdemir, Özelleştirme İdaresi tarafından çıkılan çeşitli ihalelere girdiklerini, bazı alımlar da yaptıklarını hatırlatarak, ‘‘Bu alışveriştir. karlı görürsek Ataköy Marina'nın özelleştirilmesi işine de gireriz’’ dedi.

Bu arada Vakıfbank'ın Ataköy Marina Tesisleri'nin değerini saptamak için bir değerlendirme çalışması yaptırdığı ve bu çalışmanın önümüzdeki hafta sonuçlandırılacağı öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!