ASO Başkanı Özdebir: “Negatif faiz rahatsız etti”

Güncelleme Tarihi:

ASO Başkanı Özdebir: “Negatif faiz rahatsız etti”
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2013 11:13

Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, Başbakanın borsadaki düşüşün arkasında faiz lobisi olduğuna dair sözleri üzerine, “Faizlerin negatife dönmesiyle birlikte biz de faiz lobisinin harekete geçeceğini hissediyorduk” dedi.

Haberin Devamı

Özdebir, Türkiye’nin son 20 yılda yurtiçi ve yurtdışında trilyon dolarların üzerinde faiz ödediğine dikkat çekerek, “Şuanda gelinen negatif faiz, birçok kişiyi rahatsız etti. Ortalık karıştığında biliyorlar ki faizler yeniden yükselecek. Bundan nemalanacak olanlar da yine onlar. Şuanda faizler enflasyonun altında. Yani bankaya 100 lira yatıran, enflasyon nedeniyle vade sonunda parasının satın alma gücü 98 liraya inmiş oluyor. Para durduğu yerde eriyor. Bu da paranın yastık altında ya da bankada tutulması yerine yatırıma, ticarete akması anlamına geliyor ki; bu risk almadan, faizden para kazananları rahatsız etti” diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran,

“BAŞBAKANIN SİYASİ EHLİYETİ TARTIŞILMALI”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, ise başbakanın olaylara artık aklı selim, sağduyulu bakamadığını söyledi.

Haberin Devamı

Başbakanın her eleştirinin, her toplumsal olayın arkasında bir şey varmış paranoyasına girdiğini ifade eden Oran, “Başbakanın fiziksel sağlık sorunu olduğunu biliyoruz; bana göre ruhsal sorunu da var. Siyasi ehliyetinin tartışılması gereken bir dönemdeyiz” dedi.

Olaylarla ilgili olarak kendi partisinden, Başbakan Vekili Bülent Arınç başta olmak üzere, birçok bakanın ve de  Cumhurbaşkanının farklı baktığını anımsatan Oran, Başbakanın sözlerinin onlarınkiyle de örtüşmediğini, bir paranoya, bir senaryo içinde olduğunu iddia etti. “Başbakanınki maalesef ülkeyi ileriye götürecek bir liderlik değil” diyen Oran, başbakanın öncelikli görevinin vatandaşının can ve mal güvenliğini korumakken her açıklamasıyla bunu tehlikeye attığını, vatandaşı kutuplaştırdığını savundu.   Başbakanın zaman zaman kanunsuz emirler verdiğini, kuvvetler ayrılığını yok saydığını, yargıya, basına müdahale ettiğini ileri süren Oran, “Ülkenin geleceği, bireysel hak ve özgürlükler için artık başbakanın siyasi ehliyetinin sorgulanması gerekir” diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!