Aslan’ın gölgesinden çıkıyor

Güncelleme Tarihi:

Aslan’ın gölgesinden çıkıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2018 22:41

Uzun süredir PSA Grubu bünyesinde önemli çıkış yakalayan Peugeot’nun biraz gölgesinde kalan Citroen, bu yıl sonundan itibaren gaza basıyor. Yıl sonunda satışa sunacağı yeni amiral gemisi ‘C5 Aircross’ ile hedeflerini arttıran Fransız marka, 2020 yılında dünyada 1.6 milyon adede, Türkiye’de ise 40 bin adede ulaşmayı planlıyor.

Haberin Devamı

FRANSIZ PSA Grubu’nun (Peugeot Citroen) bünyesindeki Citroen, yeni SUV modeli C5 Aircross ile bu yılın sonundan itibaren ‘aslan’ logosuyla ünlü kardeş markası Peugeot’nun gölgesinden çıkacak.  Peugeot ile büyük bir çıkış yakalayan ve geçtiğimiz yıl Alman Opel’i de bünyesine katarak hızla büyüyen PSA Grubu, bu yıldan itibaren Citroen markasıyla da gaza basıyor. Citroen Türkiye Genel Müdürü Emre Doğueri, Citroen’in 2017 yılında dünyada 3.7 artışla 1.1 milyonluk satış adedine ulaştığını belirterek, “Yıl sonunda satışa sunulacak C5 Aircross, Citroen’in yeni amiral gemisi olacak. Bu modelin de gücüyle birlikte Citroen 2020’de 1.6 milyon adetlik satışa ulaşmak istiyor. Biz de 2019 başında satışa sunacağımız C5 Aircross ve yeni Berlingo’nun gücüyle Türkiye’de yüzde 2.5 olan pazar payımızı yüzde 4’e çıkartmayı hedefledik. 2019 yılında 8 ila 10 bin adet arasında C5 Aircross satmak istiyoruz.  Türkiye’de SUV segmenti pazarın yüzde 19.5’u ve biz bu segmentin önemli bir oyuncusu olacağız. C-SUV segmentinde yüzde 9’luk paya ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

2023’TE TÜMÜ ELEKTRİKLİ
Türkiye pazarını ve markasının konumunu da değerlendiren Doğueri, “Kasım 2017’de B sınıfı SUV C3 Aircross satışa sunduk. Haziran ayı başında satışa sunacağımız yeni C4 Cactus’ün sağlayacağı ivme ile ürün gamımız, pazarın yüzde 58’ini kapsayacak. 2019 başinde satışa sunacağımız C5 Aircross ile de 2020 yılında pazarı karşılama oranımızı yüzde 85’ler seviyesine çıkartacağız” yorumunu yaptı.

Doğueri, Citroen’in elektrik atağının ise 2020’de başlayacağını, 2023’te ürün gamının yüzde 80’inin, 2025’te ise yüzde 100’ünde elektrikli versiyon seçeneğinin olacağını söyledi.

Aslan’ın gölgesinden çıkıyor
2019 yılı başında Türkiye’ye gelecek markanın SUV segmentindeki Amiral Gemisi olarak konumlandırılan C5 Aircross’u Paris’te kısa bir süre kullanma fırsatı da yakaladık.

KOLTUK FARKI DİKKAT ÇEKİYOR
C5 Aircross rakiplerine göre önemli avantajlar sağlıyor. Bunların başında sarsıntısız yolculuk sağlayan ‘Kademeli Hidrolik Destekli Süspansiyon Sistemi’ ve yeni ek dolgu destekli ‘Advanced Comfort’ isimli koltuklar dikkat çekiyor. Ayrıca yakıt tüketimini azaltan yeni EAT8 tam otomatik şanzımanla birlikte sunulacak C5 Aircross, sürüş güvenliğini ve konforunu artıran 20 farklı destek teknolojisine sahip. Ön camın üst kısmında yer alan ConnectedCam kamera ve ön tamponun içindeki radar sensörü sayesinde, Aktif Güvenlik Freni, Adaptive Cruise Control, Şeritte Kalma Asistanı, Park Asistanı, zorlu koşullarda sürücülere destek olan Yokuş İniş Destek Sistemi ve Grip Control gibi teknolojiler yeni modelin özellikleri arasında yer alıyor. C5 Aircross, Euro 6.2 standartlarını karşılayan benzinli ve dizel motor seçenekleri ve 30 farklı gövde kombinasyonu sunacak. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!