Askeri havacılıkta dünya devi Türkiye

Güncelleme Tarihi:

Askeri havacılıkta dünya devi Türkiye
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 1999 00:00

Haberin Devamı

F-16'ları başarıyla üreten Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TAİ), şimdi de orduya 28 adet Cougar helikopter üretmek için start verdi.

430 milyon dolarlık proje gereği Türkiye'de üretilen Cougar helikopterlerin ilki 2000 yılının Mayıs ayında, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne teslim edilecek. 2003 yılında tamamen bitirilmesi planlanan Cougar genel maksat helikopteri programı yüzde 30 yerli katkı ile yürütülecek. Ankara yakınlarında kurulu TAI'nin üretim hatlarında gerçekleşen proje sonunda, daha önce alınanlarla birlikte Türkiye'nin toplam 49 adet Cougar helikopteri olacak.

Polis için de 8 Cougar

Bu 49 helikopterin dışında, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne verilmesi için de 8 Cougar helikopteri üretimi tasarlanıyor. Bu projeyle ilgili olarak görüşmeler sürüyor. Anlaşmanın önümüzdeki günlerde imzalanması planlanıyor. Böylece, daha önce ithal edilenlerle birlikte Türkiye'nin toplam 57 adet Cougar helikopteri olacak.

50 Sikorsky, 8 Sea Hawk

Bu arada, Amerikan Kongresi onay verirse, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Güneydoğu'da bölücü PKK'ya karşı yürüttüğü mücadelede başarıyla görev yapan Sikorksy helikopterlerinden 50 adet daha satın alınacak. Böylece Türkiye'nin Sikorsky helikopter sayısı 95'e çıkacak. Türk Deniz Kuvvetleri'nin de daha önce anlaşmasını imzaladığı 8 adet Sea Hawk gelişmiş deniz helikopteri sayısını 28'e çıkarma yönünde karar aldığı belirtiliyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!