Askeri alan artık Emlak Konut’ta

Güncelleme Tarihi:

Askeri alan artık Emlak Konut’ta
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2018 21:01

Emlak Konut GYO, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’ndan (TOKİ) yaklaşık 387 milyon TL değerinde 2 arsa aldı

Haberin Devamı

İstanbul’daki arsalardan biri İkitelli’de diğeri Beşiktaş’ta yer alıyor. İkitelli’deki 13 bin 502 metrekare alan için yaklaşık 27 milyon lira peşin ödendi. Diğer arsa Beşiktaş Mecidiye Mahallesi’de yer alıyor. Yaklaşık 30 bin metrekarelik arsayı Emlak Konut 360 milyon lira bedelle aldığını duyurdu. 16 parsellik arsa için ödeme 6 taksitle yapılacak.

Jandarma Genel Komutanlığı ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) arasında imzalanan protokolle daha önce TOKİ’ye devredilen arazi, Beşiktaş Barbaros Bulvarı’ndaki Jandarma Dikimevi’ni kapsıyor. Üzerinde atıl binaların olduğu arsa için imar planı değişiklikleri yapıldı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı. Konumu ile öne çıkan alanda konut, cami, park planlanıyor. Yeni plana göre en fazla 5 katlı binalar yapılması bekleniyor.

KONUT, CAMİ VE PARK

Emlak Konut tarafından hazırlatılan değerleme raporuna göre Beşiktaş arsasında 17 bin 500 metrekare konut alanı, 12 bin 260 metrekare donatı alanı planlanıyor. Satılabilir alan 35 bin 712 metrekare olarak öngörülürken, toplam inşaat alanı satışa dahil olmayanlarla birlikte 50 bin metrekareyi buluyor. Emlak Konut’un gelir paylaşım ihalesi yapması beklenen arsa için değerleme şirketi inşaat maliyetini 229 milyon 573 bin lira, konutların metrekare satış bedelini de 25 bin TL olarak hesapladı. Şirketin İkitelli’deki arsa için hazırlattığı raporda söz konusu alan ‘Topçu Atış Sahası’ vasfında yer alıyor. 16 bin metrekare inşaat alanı ve 55 milyon inşaat maliyeti öngörülürken, bu alandaki metrekare satış fiyatı 5 bin lira olarak hesaplanıyor. Raporda arsaların şehrin merkezinde olması, ulaşımın kolay olması, yola geniş cepheli konumları olumlu özellikler olarak görülürken, askeri alanda kalması olumsuz özellik olarak gösterildi. Beşiktaş’taki arsada uzun süredir kullanılmayan binalar olduğu, İkitelli’de ise bir yapılaşma olmadığı belirtiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!