Asker kaçaklarını bilgisayar yakalayacak

Güncelleme Tarihi:

Asker kaçaklarını bilgisayar yakalayacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2000 00:00

Haberin Devamı

MİLLİ Savunma Bakanlığı, Türkiye genelindeki 628 askerlik şubesinin bilgisayar altyapısını yeniledi. Vestel Bilişim'in kazandığı ihale ile Askeralma Daire Başkanlığı'nın (ASAL) yenilenen bilgisayar sistemi, asker kaçaklarına göz açtırmayacak.

Proje ile askerlik şubelerinde kullanılan bilgisayar yazılımları, grafik ortamda çalışır hale getirildi. Böylece askerlik şubelerinde, askerlikle ilgili her türlü bilgi ve kaydın grafik ortamında yapılması sağlanmış oldu.

Projeyi, 3 ay gibi kısa bir zaman dilimi içerisinde tamamlayan Vestel Bilişim'in yeni hedefi başta Milli Savunma ve Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere kamu kuruluşları tarafından açılacak diğer ihaleleri de kazanmak. İlk hedef ise Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açılacak olan ihale. Projenin tanıtım toplantısında geçtiğimiz yıl bu bakanlık tarafından açılan ihaleyi yüksek fiyat verdikleri için kaybetiklerini ifade eden Vestel Bilişim Genel Müdürü Şevki Kuyulu, bu defa ihayeyi almakta kararlı olduklarını vurguladı. Kuyulu, 3 milyon dolarlık bu projeyi 3 ay gibi kısa bir süre içerisinde tamamlayarak kendilerini ispatladıklarını söyledi.

Projenin başarıyla tamamlanmasının ardından yeni ihaleler için teklif aldıklarını ifade eden Kuyulu şöyle konuştu:

‘‘Televizyon üreticisi olarak tanınan Vestel, bu ihale ile büyük bir başarıya imza attı. Çünkü bu oldukça komleks bir projeydi. Proje için aslında 2-3 yıldır hazırlanıyorduk. İhayeyi bir Türk firmasının alması insanları çok şaşırtı. Finale Dell firması ile kaldık. Daha düşük fiyat verdiğimiz için ihale bizde kaldı. Bu ihale bizim için sadece para kazanma anlamına gelmiyordu. Bizim ana amacımız, birikimimizi göstermekti ve bunda da başarılı olduk.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!