Aşırı alımdaki kısa vadeli göstergelerin bazıları sat sinyali veriyor

Güncelleme Tarihi:

Aşırı alımdaki kısa vadeli göstergelerin bazıları sat sinyali veriyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2001 09:32

Endeks cuma günkü küçük kayıp dışında üst üste altıncı işlem gününde de değer kazanırken kısa vadeli göstergeler düzeltme sinyali vermeye başladı

Endeks bugün işlem hacmi artmasına rağmen dünkü değerlendirmemizde belirttiğimiz 10 bin 200 direncini geçemediği için seans içinde 9 bin 939 puana kadar geriledi. Buradan gelen alımların etkisiyle günü düne oranla 65 puanlık artışla 10 bin 100 puandan kapattı. Cuma günü yaşanan 30 puanlık kayıp dikkate alınmazsa endeks altıncı işlem günün de yükselerek kapattı.

Bugün hariç son üç günlük yükseliş sırasında işlem hacminin kademeli olarak düşmesi, kısa vadeli göstergelerin zayıflamasına neden olmuştu. Hafta başında aşırı alım bölgesine giren stochastic göstergesi endeksteki yükselişe rağmen bugün değer kaybederek, sat sinyali vermeye başladı. Aynı şekilde hafta başında aşırı alım bölgesine giren CCI indikatörü'nün de al sinyalini sürdürmesine rağmen güç kaybettiği görülüyor. Kısa vadeli göstergelerden RSI aşırı alım bölgesine yaklaşırken al sinyalini devam ettiriyor. Bugün işlem hacmindeki artışla birlikte kısa vadeli göstergelerin zayıflamaya devam etmesi, işlem hacmindeki artışın 'toplama' değil, 'dağıtma' olduğunu gösteriyor.

Kısa vadeli göstergelerdeki zayıflama ve sat sinyalerinin ortaya çıkması bu vadede düzeltme ihtimalini artırırken endeksin orta vadeli teknik göstergeleri hala aşırı satış bölgesinden yukarıya doğru hareketleri ile kuvvetli al sinyali vermeye devam ediyor.

Endeksin 10 bin 200 direncini geçmekte zorlanması ve kısa vadeli göstergelerdeki negatif gelişme nedeniyle yaşanacak düzeltmedeki destek noktaları 10 bin 30, kısa vadeli düşüş kanalının yarın için 9 bin 798, ve orta vadeli yükseliş kanalının yarın için 9 bin 563'te bulunan talep çizgileri. 12 Temmuz'da 8 bin 327'den başlayan yükselişin % 23.6 fibonacci düzeltme hedefi 9 bin 797, % 38.2 düzeltme hedefi 9 bin 514 de bu desteklerin gücünü artırıyor. Endeksin para girişinin artması ile yaşanacak yükselişindeki dirençleri ise 10 bin 200/300, 10 bin 550/600 bantları ile yarın için 10 bin 971'de bulunan kısa vadeli düşüş trendinin arz çizgisi. (tradecnet.com)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!