Aselsan’dan istifa etti Oyak’ın başına geçiyor

Güncelleme Tarihi:

Aselsan’dan istifa etti Oyak’ın başına geçiyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2012 00:00

Sürpriz bir kararla dün görevinden istifa eden Aselsan Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Memişoğlu, OYAK Yönetim Kurulu Başkanı olacak.

Haberin Devamı

Aselsan’dan dün İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Kamu Aydınlatma Platformu’na yapılan bildirimde, Memişoğlu’nun istifa ettiği belirtildi. Bu gelişme Ankara kulislerini hareketlendirirken, Memişoğlu’nun sürpriz olarak nitelendirilen istifa kararını kendi isteğiyle aldığı belirtildi.

Aselsan’daki başarılı çalışmalarıyla bilinen Memişoğlu’nun, kısa bir süre önce 28 Şubat soruşturmasında tutuklanan Oyak Yönetim Kurulu Başkanı emekli Korgeneral Yıldırım Türker’in koltuğuna oturacak.

Memişoğlu, 2011 Ocak’ından bu yana, yine görevinden istifa eden emekli Korgeneral Mehmet Çavdaroğlu’nun halefi olarak Aselsan Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapıyordu. 1949’da İstanbul’da doğan Memişoğlu 1968’de Kara Harp Okulu’ndan mezun oldu.

Memişoğlu, GATA Komutanı’yken
atama krizine sahne olan Ağustos 2010 şurasında emekliye sevkedildi. Kıbrıs Barış Harekatına katılan Memişoğlu’nun Gümüş Madalyası bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!