asd

Güncelleme Tarihi:

asd
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2011 11:43



-TESK GENEL BAŞKANI PALANDÖKEN:
“AKARYAKIT FİYATLARININ KONTROL ALTINA ALINMASI
HALİNDE, ENFLASYON DA OTOMATİK OLARAK KONTROL
ALTINA ALINMIŞ OLACAK”

ANKARA (A.A) - 06.09.2011 - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, akaryakıt fiyatlarının kontrol altına alınması halinde, enflasyonun da otomatik olarak kontrol altına alınmış olacağını savundu.
Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, döviz kurlarındaki artışın enflasyonu da yükselttiğini belirterek, fiyatların kontrol altında tutulabilmesi için akaryakıt fiyatlarının dengelenmesinin zorunlu olduğunu vurguladı.
Üretici fiyatlarında enflasyonun yüzde 11'e kadar çıkmasının endişe verdiğini aktaran Palandöken, şunları kaydetti:
“Son on yıldır enflasyonla mücadelede çok önemli yol kat ettik. Bunca emeğin boşa gitmemesi için fiyatların mutlaka kontrol altında tutulması gerekir. Döviz kurlarındaki artış, sadece ithal ürünlerin fiyatını etkilemiyor. Döviz kurları, enflasyonu en çok akaryakıt fiyatlarından vuruyor. Benzin ve mazotun fiyatı arttıkça hemen hemen tüm ürünlerin fiyatı yükseliyor. Dolayısıyla, akaryakıt fiyatlarının kontrol altına alınması halinde, enflasyon da otomatik olarak kontrol altına alınmış olacak. Petrol fiyatlarının uluslararası piyasada belirlenmesi nedeniyle fiyatlara müdahale edilmesi mümkün değil, ancak fiyata müdahale edilemiyorsa vergisine müdahale edilsin. Petrol fiyatları yükseldikçe vergisi azaltılırsa fiyatlar da daima dengede olacaktır.”
Palandöken, akaryakıt üzerinden alınan vergilerin azaltılmasının bütçeyi çok fazla etkilemeyeceğini de sözlerine ekledi.
(RDE-ECN)
11:34 06/09/11
"
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!