Artık düşük kárla çalışmaya alışalım

Güncelleme Tarihi:

Artık düşük kárla çalışmaya alışalım
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2006 00:00

İSTANBUL Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş, Türk özel sektörünün istikrar ortamına güvenmesi ve kendini bu ortama zihin olarak hazırlanması gerektiğini söyledi. Yalçıntaş, "Türkiye artık yeni bir döneme girmiştir. Yüksek enflasyon, yüksek faiz ve yüksek döviz artık geride kalmıştır. Artık tüm şirketlerimiz ekonomik istikrar doğrultusunda düşük enflasyon ve düşük kár marjında çalışma ortamına kendini alıştırmalıdır. İşadamımızın kar yüzdesi anlayışı değişmeli, yatırım, üretim ve pazarlamaya odaklanmalıdır" diye konuştu.

Murat Yalçıntaş, hükümetin 2006 yılında Teşvik sistemini reorganize etmesi gerektiğini belirtti ve "Bölgesel teşvik uygulanıyor ama artık sektörel teşviklerin gündeme alınmasının zamanı geldi" diye konuştu.

Yalçıntaş, "Gelir ve kurumlar vergisinin düşürülmesi olumlu adımlar. Yatırım indiriminin kaldırılması ise yanlış oldu. Bundan sonra atılması gereken adım SSK primlerinin düşürülmesidir. Şu anda yüzde 33.5 olan prim yükü en azından yüzde 20 seviyesine çekilmeli" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!