Artık başka seçenekleri kalmadı

Güncelleme Tarihi:

Artık başka seçenekleri kalmadı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2012 00:00

Euro grubu başkanı Jean Claude Juncker, kurtarma paketinin gereklerini yerine getirmek için ek süre talep eden Yunanistan için, ülkenin artık başka şansının kalmadığını söyledi.

Haberin Devamı

Piyasaların merakla beklediği toplantıda Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras ile bir araya gelen Juncker, Brüksel’den Yunanistan’a daha fazla hoşgörü gösterilmeyeceği sinyalini verdi.

 

Juncker, Yunanistan’ın asıl sorunun “güvenirlik krizi” olduğuna vurguladı ve Atina’da reformlar konusundaki kararın artık mecliste olduğunu söyledi.

 

Toplantı öncesinde Samaras, Yunanistan’ın reformları gerçekleştirmesi için biraz daha fazla zaman talep etmeyi planlıyordu.

 

Samaras, “Açık konuşayım. Ek paraya ihtiyacımız yok. Tek istediğimiz, ekonomiyi rayına oturtmak ve hükümet gelirlerini artırmak için biraz daha nefes almak. Bunun için de zaman lazım. Daha fazla zaman otomatik olarak Yunanistan’ın aldığı kredileri geri ödemesi için daha fazla para kazanması anlamına geliyor.” dedi.

 

Haberin Devamı

Ancak Juncker henüz toplantıdan çıkmamışken, Almanya Başbakanı Angela Merkel, Yunanistan için belirlenen programdan herhangi bir sapma olmayacağını belirtti.

 

Merkel’in açıklamaları küresel piyasalardaki yükselişi de durdurdu.   

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!