Artı Döviz İngilizlerin oluyor

Güncelleme Tarihi:

Artı Döviz İngilizlerin oluyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2014 13:23

TAV bünyesinde bulunan Artı Döviz isimli şirketin yüzde 75’ini Travelex Group tarafından satın alınacak. İki taraf arasında anlaşmaya varıldı. Resmi onaydan sonra anlaşma tamamlanacak. TAV'in Yönetim Kurulu Başkanı ise ünlü işadamı Hamdi Akın.

Haberin Devamı

Firmanın için Travelex 41.26 milyon dolar ödeyecek. Satın alma resmi onaydan sonra tamamlanacak. Atatürk Havalimanı’nda dört döviz büfesine sahip Artı Döviz Tepe –Akfen- Sera ortaklığı kuruluşu olarak biliniyor. 2000 yılında kurulan şirkete bağlı olarak Ankara ve İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda da hizmet veriyor. 13 ülke parasıyla işlem yapabilen firmanın Türkiye genelinde de 13 şubesi var. 1976 yılında kurulan Travelex Group’un merkezi Londra’da bulunuyor.

EN BÜYÜKLERDEN BİRİ

Firma dünyanın en büyük döviz büfesi zincirlerinden biri olarak biliniyor. Şirket ayrıca İngiltere’nin ünlü tiyatrosu Royal National Theatre’ın da sponsorlarından biri olmasıyla dikkat çekiyor. Travelex’in Artı Döviz’i satın almasıyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Travelex CEO’su Peter Jackson, “Türkiye doğu ve batı arasında bir kavşak noktası gibi. Ve İstanbul Atatürk Havalimanı önemli bir bağlantı noktası. Bu satın alma bize bölgede önemli bir güç katacak. Yeni ortaklarımızla çalışmak için çok heyecanlıyız” diye konuştu.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!