Arnavutluk'ta 1 Euro'ya toprak

Güncelleme Tarihi:

Arnavutlukta 1 Euroya toprak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2006 15:53

Arnavutluk Başbakanı Sali Berişa, yatırımı teşvik etmek amacıyla kamu mülkiyetindeki toprakları yabancı yatırımcılara metrekaresi 1 Euro'ya vereceklerini bildirdi.

Berişa, Bakanlar Kurulu toplantısında yaptığı açıklamada, ”Arnavutluk 1 Euro” ismi verilen girişimle, Arnavutluk'u yabancı yatırımcılar için ilgi çekici bir ülke haline getireceklerini söyledi.

Yabancı yatırımcılara metrekaresi 1 avroya toprak verileceğini, Arnavutluk'a 1 Euro fiyatıyla giriş sağlanacağını ve yabancı yatırımcıların faaliyetlerinin kaydedilmesi için de yalnız 1 Euro alınacağını belirten Berişa, “Bu şekilde yabancı yatırımcılar ucuz ve kaliteli hizmetlerde bulunacak. Arnavutluk'u en iyisine ve en ucuzuna dönüştürmek için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

Berişa, bu girişime kamu mülklerinin dahil olduğunu, özel mülklerde piyasa kurallarına saygı gösterileceğini ifade etti.
Başbakan Berişa, geçen günlerde de ABD'de yaşayan Arnavut topluluğu temsilcileriyle yaptığı görüşmede, Arnavutluk'ta yatırım yapmak için kamu topraklarını metrekaresi 1 dolar fiyatıyla vereceklerini açıklamıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!