Armani reklamında ‘Ben Yünsa kullanıyorum’ dedi

Güncelleme Tarihi:

Armani reklamında ‘Ben Yünsa kullanıyorum’ dedi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2001 01:52

Dünyanın moda devlerinden Giorgio Armani, İtalya başta olmak üzere Vogue gibi moda dergilerine verdiği ilanlarda, Yünsa kumaşlarını kullandığını duyurdu.

Sabancı Topluluğu bünyesindeki Yünsa, yünlü kumaş üretiminde Avrupa'nın ilk beş büyük kuruluşu arasında yer alıyor. Yünsa, Giorgio Armani başta olmak üzere Hugo Boss, Max Mara, Burberry‘s, Marzotto (Missoni), Forall (Palzileri), Cornelliani ve Maska gibi ünlü markalara kumaş satıyor.

Üretiminin yüzde 80’ini ihraç eden Yünsa'da, erkek ve bayan kumaş olmak üzere iki ana grupta dokunan kumaşların büyük bölümü yüzde 100 yünlü kumaşlardan oluşuyor. Bunların yanı sıra yün ile lycra, polyester ve ipek karışımı fantazi kumaşlar da üretiliyor.

YÜZDE 90'I İHRACAT

Üretiminin yüzde 90'ını ihrac eden Yünsa'nın iç talepteki daralmadan etkilenmediği belirtildi. Yünsa'nın krize rağmen cirosunu yüzde 10 artırarak, 55 milyon dolara ulaşmayı planlandığı bildirildi.

Yünsa'nın ürettiği kumaşların tasarım çalışmaları, yünlü tekstilde dünyanın kalbi sayılan İtalya'da Yünsa personeli İtalyan tasarımcılar tarafından gerçekleştiriliyor.

Çerkezköy'deki entegre tesislerinde üretilen kumaşlar, Kanada, ABD, İngiltere, Almanya, İspanya, İtalya, Fransa, Hollanda, Japonya ve Çin gibi pazarlarda satılıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!