Arjantin'de hükümet programa destek arıyor

Güncelleme Tarihi:

Arjantinde hükümet programa destek arıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2001 13:19

Yatırımcılar, Arjantin'de hükümetin, bugün muhalefetle yapacağı ve harcamalarda kısıntıya gidilmesini içeren programa destek sağlanmasını içeren görüşmelere odaklandı.

Arjantin'de hükümetin, yatırımcıların güvenini kazanmak amacıyla bu hafta başında, 130 milyar dolardan fazla borcun ödenmesinde bir sorun yaşanmaması için sert önlemler içeren programını açıklamasına karşın, ABD ve Asya borsalarında Arjantin krizinin diğer gelişmekte olan ülke piyasalara sıçrayabilmesinden endişe ediyorlar.

Borsacılar, Asya para ve hisse senedi piyasalarının bugün bundan olumsuz yönde etkilendiğini ifade ediyorlar.

Latin Amerika kıtasının 3. büyük ekonomisine (Brezilya ve Meksika'nın ardından) sahip Arjantin'de hükümet, mali krizi çözmek için dış kaynaklara güvenemiyor. İsminin açıklanmasını istemeyen bir Uluslararası Para Fonu (IMF) yetkilisi, kreditörlerin Arjantin'e ilave kaynak vermeyi düşünmediklerini bildirdi.

ABD Hazine Bakanlığı yetkilisi, Başkan George W. Bush yönetiminin Arjantin'de gelişmeleri yakından izlemekle birlikte bu ülkeye ilave kaynak aktarılmasının gündemde bulunmadığını belirtti.

Bu arada, kredi derecelendirme kuruluşlarından Standard and Poor's (S and P) Arjantin'in kredi notunu B'den B'ye (-) indirdi.

Öte yandan, ekonomik kriz içinde bulunan Arjantin'de borsa dün de gerilemeye devam etti.

Arjantin Borsası'nda MerVal Endeksi yüzde 8.6 oranında gerileyerek 311.65 puana indi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!