Arjantin ilk raundu 700 milyon dolarla geçti

Güncelleme Tarihi:

Arjantin ilk raundu 700 milyon dolarla geçti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2001 02:18

Ekonomisi iflasın eşiğinde olan Arjantin 700 milyon dolarlık dış borç taksidi ödemeyi başardı. Dış borcunu son dakikada ödeyen Arjantin bu ödemeyle şimdilik iflas durumundan kurtuldu.

Yatırımcılar, Arjantin'in dış yardımlarının kesilmesine karşın, 132 milyar dolarlık dış borç faizlerinin ödemelerini karşılayıp karşılamayacağını gözlüyordu. Dört yıldır süren ekonomik durgunluk içinde alacaklılar karşısında iflası önlemeye çalışan Arjantin hükümeti, yükümlülüklerini yerine getireceğini bildirmişti.

Arjantin‘in dış borçlarının yeniden yapılandırılması müzakelerindeki baş temsilcisi, Maliye Sekreteri Daniel Marx ise geçen hafta istifa etmek zorunda kaldı. Ekonomi Bakanı Domingo Cavallo’nun yardımcısı olan Marx istifasından önce, borç ödemelerini karşılayabilmek için özel emeklilik fonlarını Hazine tahvilleri ve bonoları almaya zorlayıp, böylece alacaklılara ödeme için nakit bulduklarını anlattı.

Marx, hükümet yetkililerinin, bu ayki diğer borç ödemelerini karşılamak için emeklilik fonlarını parasını kullanmaya devam edeceklerini söyledi.

Arjantin, nakit darboğazından ötürü borçlarını ödeyemez duruma düşmüştü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!