Arçelik'ten körlere özel beyaz eşya

Güncelleme Tarihi:

Arçelikten körlere özel beyaz eşya
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2002 02:19

Arçelik, Körler Federasyonu’nun isteği doğrultusunda, görmeyen ve az görenlerin rahatlıkla kullanabileceği, çamaşır ve bulaşık makinası, fırın ile buzdolabı üretti.

Körler Federasyonu ile işbirliği yapan Arçelik, körlerin ve az görenlerin hayatını kolaylaştıracak özelliklere sahip buzdolabı, bulaşık ve çamaşır makineleri ile fırın üretimine başladı. 2 yıllık bir araştırma ve geliştirme sonucu sözkonusu ürünlere eklenen dokunma ve sesli uyarı özellikleri sayesinde kör ve az gören tüketici çok daha kolay kullanabileceğini beyaz eşyaya kavuştu. Basın toplantısı ile tanıtılan ürünlerin kullanma klavuzları Braile alfabesine çevrildi.

Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Gündüz Özdemir, Arçelik'in, Körler Federasyonu'ndan 2 yıl önce gelen teklifi ticari amaç gözetmeksizin toplumsal sorumluluk bilinci ile ele aldığını belirterek, ‘‘Sonuç olarak bu ürünleri geliştirdik ve görme engelli tüketicilerimiz için dokunma ve sesli yanıtlama sistemi ile kullanabilecekleri şekilde ürünlerimizi tasarladık. Projeyi sadece sosyal sorumluluk bazında ele aldık. Bu ürünler ile normal Arçelik ürünleri arasında hiçbir fiyat farkı olmayacak’’ dedi. Türkiye Körler Federasyonu Başkanı Turan İçli de Türkiye'de yaklaşık 700 bin civarında kör ve ve az görebilen vatandaş bulunduğunu, federasyon olarak teknolojinin körlerin ve az görenlerin kolay kullanımına göre üretilmesini sağlamaya çalıştıklarını anlattı.

Şimdilik 4 ürün

6020 M bulaşık makinesi: Üç programdan oluşan makinenin düğmeleri kabartmalı olarak dizayn edildi. Makine, tuz ve parlatıcı bitiğinde sesli olarak uyarıyor.

3340 M çamaşır makinesi: Sıcaklık ayarı ile program ayarını tek düğmede birleştiren, 4 programlı makinede görme engelliler program seçimini kabartma şeklindeki düğmeler yardımıyla yapacak.

3061 EC PLUS tek kapılı buzdolabı: Buzdolabında sıcak, soğuk ayarı 3 kademeli olarak tek bir düğmeden ayarlanabilir şekilde tasarlandı.

9211 elektrikli ve 4 gözü gaz ocaklı fırın: Düğmeli pano ve pişirme sonunda sesli uyarı veren saat sisteminden oluşan fırın, düğmeden ateşleme sistemi yanarak kullanım kolaylığı sunuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!