Arçelik ihracatta iddialı

Güncelleme Tarihi:

Arçelik ihracatta iddialı
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 1999 00:00

Haberin Devamı

1998 yılı itibarıyla 40 milyonu aşkın Arçelik markalı ürünün Türkiye'de 14.5 milyon hanede kullanıldığını söyleyen Arçelik Genel Müdürü M. Ali Berkman, 1999 yılı ihracat hedeflerinin 180 milyon dolar olduğunu açıkladı.

ARÇELİK Genel Müdürü M. Ali Berkman, bu yılki ihracat hedeflerinin 180 milyon dolar olduğunu bildirdi.

Berkman, 1998 yılında 140 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdiklerini, bu ihracatın 1997'ye göre yüzde 23 oranında arttığını belirterek, ‘‘Arçelik ihracatını 1999 yılında 180 milyon dolar mertebesine çıkarmayı hedeflemektedir' dedi.

Arçelik'in 36'dan fazla ülkeye ihracat yaptığını, bunlar arasında ciro bazında İngiltere'nin birinci sırada yer aldığını ifade eden Berkman, Almanya'nın ikinci, Fransa'nın ise üçüncü sırada bulunduğunu söyledi.

M. Ali Berkman, Arçelik'in Tunus'daki yatırım projesinin gerçekleştirildiğini ve buzdolabı üretimine geçildiğini ifade ederek, Özbekistan'da beyaz eşya üretimine yönelik şirket kurma çalışmalarının ise devam ettiğini söyledi.

1998 yılı itibariyle 40 milyonu aşkın Arçelik markalı ürünün Türkiye'deki 14.5 milyon hanede kullanıldığını kaydeden Berkman, şöyle devam etti:

‘‘Arçelik bir evin her türlü elektrikli ev aleti ihtiyacını karşılayacak ürün gamına sahiptir. Rakiplerinin tersine, tamamen Türk sermayesi ve Türk çalışanı ile yıllardır Türk ekonomisine en büyük katkıyı sağlamış olan Arçelik'in yarattığı istihdam, katma değer ve dolaylı vergiler tamamen yurtiçinde kalmaktadır. Arçelik, kendi çalışanları, yardımcı sanayileri, nakliyecileri, taşeronları, satış ve servis teşkilatları ile dolaylı olarak yaklaşık 200 bin kişinin geçimini sağlamaktadır.’’



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!