Arçelik-Beko Brandt'i alamadı

Güncelleme Tarihi:

Arçelik-Beko Brandti alamadı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2002 12:57

Nanterre Ticari Mahkemesi, beyaz eşya üreticisi Brandt grubunu satın almak isteyen, aralarında Arçelik Beko'nun da bulunduğu beş firma arasından İsrailli Elco'yu seçti.

Nanterre Mahkemesi, geçtiğimiz hafta beş grubun yöneticilerinin sundukları teklifleri ayrı ayrı dinlemişti.

Brandt'ı almak için, Amerikan Whirpool, İtalyan Candy ve yarışa son katılan İsrailli Elco grubu uzun zamandır yoğun uğraş veriyordu.

Öte yandan Brandt'ın üst düzey yöneticilerinden oluşan bir grup, Brandt'ın sahip olduğu 7 fabrika içinden sadece Aizenay'daki fabrikayı almak için ayrı bir teklif sunmuştu.

Arçelik Beko, Brandt'ı satın alması halinde, dünyanın 4. büyük beyaz eşya üreticisi olacaktı. Arçelik-Beko, şu anda Avrupa'nın beyaz eşya üretimi konusunda 7. büyük grubu olarak gösteriliyor.

Brandt çalışanları, geçtiğimiz hafta yaptıkları toplantılarda, en iyi sosyal teklifi yaptığı gerekçesiyle İsrailli Elco şirketini tercih ettiklerini bildirmişlerdi.

"ÇALIŞMALARIMIZ ESKİSİ GİBİ SÜRECEK"

Arçelik Genel Müdürü Nedim Esgin, Arçelik'in 5 bin 800 çalışanı ve 55 ülke pazarında satılan markalarıyla dünya şirketi olma yolundaki çalışmalarını eskisi gibi sürdüreceğini bildirdi.

Esgin, yaptığı yazılı açıklamada, toplam 3 ay süren bir sürecin sonunda Fransız Brandt Grubu'nun satışıyla ilgili ihaleyi alan Elco Grubu'na başarılar dileyerek, şunları kaydetti:

"Bugün Avrupa`nın 7. büyük beyaz eşya üretici olan Arçelik`in hedefi, uluslararası pazarlarda büyümektir. Yurtiçi ve yurtdışı ortaklıklar, satın almalar ve evlilikler bu hedefe ulaşmanın birer aracıdır. Arçelik 5 bin 800 çalışanı ve 55 ülke pazarında satılan markalarıyla dünya şirketi olma yolundaki çalışmalarını eskisi gibi sürdürecektir."

Nanterre Ticaret Mahkemesi tarafından yürütülen ve bugün sonuçlanan anlaşma sonucunda İsrail'li Elco şirketi Fransız Brandt Grubu'nun 7 fabrikasını aldı. Şirket, 5 bin 300 işçisinden de 4 bin 197`sini çalıştıracak.

Arçelik de, mahkemeye ilettiği son teklifinde Brandt'ın Fransa'daki 6 fabrikasını işletmeyi ve 4 bin 105 işçisini çalıştırmayı önermişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!