Araplar gayrimenkulde rotayı Türkiye’ye çevirdi

Güncelleme Tarihi:

Araplar gayrimenkulde rotayı Türkiye’ye çevirdi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2018 15:03

Türk-Arap Ülkeleri İşbirliği Derneği (TÜRAP) ve TurabExpo tarafından İstanbul’da düzenlenecek Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Finansman Fuarı, 19 Arap ülkesinden bin 500 yatırımcıyı Türkiyedeki konut üreticileriyle buluşturacak.

Haberin Devamı

TÜRK-ARAP Ülkeleri İşbirliği Derneği (TÜRAP) ve TurabExpo tarafından İstanbul’da düzenlenecek Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Finansman Fuarı, 19 Arap ülkesinden bin 500 yatırımcıyı Türkiyedeki konut üreticileriyle buluşturacak.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak için gayrimenkule yatırım tutarının 250 bin dolara indirilmesi, Arapların Türkiyede konuta olan ilgisini artırdı. Türk-Arap Ülkeleri İşbirliği Derneği (TÜRAP) ve TurabExpo tarafından düzenlenen ’Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Finansman Fuarı’ da bin 500 Arap yatırımcıyı Türkiyedeki konut üreticileriyle buluşturarak Arapların Türkiyeden daha fazla konut almasına olanak sağlayacak.

Bu yıl Pullman İstanbul Airport&Convention Centerda 19-22 Kasım tarihleri arasında yapılacakÿ fuar ile Türkiyedeki konut üreticileri Arap yatırımcılarla yüz yüze görüşüp yatırım fırsatlarını değerlendirme imkanı bulacak. Geçtiğimiz yıldan farklı olarak bu yıl TÜRAP, 19 Arap ülkesinde kurduğu organizasyon aracılığı ile fuara katılan firmaların konutlarının Arap ülkelerinde satışına da aracılık edecek.

Haberin Devamı

SANAL FUARLA YIL BOYUNCA KONUT SATIŞI

TÜRAP Genel Başkanı Sabuhi Attar, eş zamanlı yapılacak Yapı İnşaat Malzemeleri ve Teknolojileri ile Gayrimenkul Proje Yatırım ve Finansman Fuarının, Türkiyedeki konut projelerinin Arap dünyasında tanıtılmasında, pazarlanmasında ve satışında büyük rol oynayacağını kaydetti.

"FUAR İKİLİ GÖRÜŞMELERE OLANAK SAĞLAYACAK"

12 yıldan bu yana Türk-Arap ülkeleri arasındaki işbirliğini geliştirmeye yönelik çalışmalar yürüttüklerini anlatan Attar, "İnşaat, konut, gayrimenkul sektöründe Türk Arap işbirliklerini ve Türkiyenin yabancıya konut satışını artıracak projeler geliştiriyoruz. İki gün sürecek fuar ikili görüşmelere olanak sağlayacak. Ayrıca katılımcı şirketlerimiz web tabanlı sanal fuar aracılığı ile iletişimlerini ve iş bağlantılarını sürdürebilecek. TÜRAP bünyesinde oluşturulan TA Grup çatısı altında, 30 kişilik uzman avukat kadromuzla Türkiyeli yatırımcılarımıza Arap ülkelerinde hukuk ve danışmanlık hizmeti veriyoruz. Emlak Yatırım Danışmanlık şubelerimizle Türk firmalarımıza konut satış ve pazarlama konularında da hizmet sunuyoruz. Güvenli bir şekilde 19 Arap ülkesinde Türkiyedeki projelerin satış ve pazarlamasını gerçekleştiriyoruz" dedi. 

Haberin Devamı

ARAP YATIRIMCI MARKA VE GÜVEN ARIYOR

Bugüne kadar konut satışında yanlış çalışmalar yürütüldüğüne ve bu nedenle Arap yatırımcısının Türkiye konut ve gayrimenkul pazarına ilişkin güven sorunu olduğunu söyleyen Attar, "Yabancıya satışın artırılması için en önemli faktör, markalaşma, uluslararası bir marka olabilmek ve marka bilinirliğini artırmak.ÿKimi Türk konut üreticilerinin Arap ülkelerinde merdiven altı, sokak emlakçıları üzerinden yürüttükleri satış pazarlama faaliyetleri, dolandırıcılığa kadar uzanan kimi sorunları beraberinde getirdi ve güven sarsıcı oldu. Bu konuda Türk Arap Ülkeleri İşbirliği Derneği olarak oluşturduğumuz TA Grubu aracılığı ile Türk firmalarıyla bu güveni yeniden inşa edebiliriz.ÿ Bu potansiyeli, Arap yatırımcılara ucuz ve kaliteli konut alternatifi sunan, İspanya, İtalya, ABD, İngiltere gibi ülkelere bırakmamalıyız diye konuştu.

Haberin Devamı

ARAPLAR TÜM TÜRKİYE İLE İLGİLENİYOR

Geçmiş yıllarda, nitelikli projeler büyük oranda İstanbulda hayata geçtiği için Arap yatırımcıların ilgisinin İstanbulla sınırlı olduğunu hatırlatan Attar, bu ilginin Türkiyenin farklı illerine yayıldığını belirterek Arap yatırımcılara sadece İstanbulu değil Türkiyenin diğer yerlerindeki yatırım olanaklarını da anlatıyoruz. Araplar artık İstanbul dışında, İzmiri de Antalyayı da, Samsunu da, Karadeniz şehirlerini de tercih ediyorlar. Yeter ki, doğru projeler olsun ve doğru bir biçimde sunulsun" ifadelerini kullandı.

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!