Arama kartlarında bayram bereketi

Güncelleme Tarihi:

Arama kartlarında bayram bereketi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2006 00:00

Kurban Bayramı’nda arama kartı satışında yüzde 50’lik artış bekleyen özel telekomünikasyon şirketleri, Türk Telekom’un sabit hat tarifelerine göre yurtdışıyla yüzde 80’e, şehirlerarasıyla yüzde 30’a varan oranlarda daha ucuza konuşturuyor. 10 YTL’lik arama kartıyla Çin ve İngiltere ile 65 dakika konuşabilen kullanıcılar, sabit hatlardan bu fiyata sadece 10 dakika konuşabiliyor.

ÖZEL telekomünikasyon şirketlerinin pazara sunduğu kontörlü arama kartı satışında bayramda yüzde 50 artış olması bekleniyor. Yurtdışı ve yurtiçi aramalarının çok arttığı bayramlarda arama kartı şirketleri de bayram yapıyor. Arama kartlarıyla yurtdışıyla yüzde 80’lere, şehirlerarasında yüzde 30’lara varan indirimlerle görüşmek mümkün oluyor. TelcoTürk Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Duyarlar, bu bayramda arama kartı kullanımında yüzde 50’lik artış beklediklerini belirterek, "Bayramlar Türk halkının sevdiklerini aradığı önemli günler. Bu nedenle de telefon ücretleri de çok önemli. Arama Kartları ile yapılan yurtdışı görüşmelerinde Türk Telekom’a göre yüzde 80’lere, şehirlerarası görüşmelerde ise yüzde 30’lara varan indirim sağlıyoruz. Arama kartlarıyla artık uzak mesafe görüşmeleri ses kalitesinden ödün vermeden çok daha ucuza yapılabiliyor. Bayram, yılbaşı gibi günlerde kart satışlarımız yüzde 50-60 oranında artıyor" dedi.

KULLANAN TEKRAR KULLANIYOR:

Duyarlar, ekonomik arama kartlarını en çok şehirdışında okuyan öğrenciler, yurtdışında okuyan öğrencilerin Türkiye’deki yakınları, askerler, Türkiye içinde farklı şehirlerde yaşayan işçiler, yabancı turistler ve Türkiye’de yerleşik hayata geçmiş yabancı uyruklu kişilerin kullandığını aktardı. Yurtdışında ön ödemeli olarak bilinen ve çok yaygın kullanılan arama kartlarının Türkiye için yeni olduğunu ifade eden Duyarlar, şunları söyledi: "Bu kartları bir kere kullanan daha sonra aramalarını sürekli ekonomik arama kartı ile yapıyor. Bu kartların kullanımı çok kolay. Bu nedenle de çok tercih ediliyorlar. Her türlü sabit, ankesörlü telefondan hiçbir ek ücret, sabit ücret ödemeden fatura ile uğraşmadan iletişim kurma özgürlüğü sağlıyorlar. Arama kartlarına Türk halkı her geçen gün daha çok alışıyor."

ALMANYA VE ABD:

Doğan Telekom Bireysel Servisler Müdürü Ayşegül Topoğlu, bayramlar, özel günler ve yaz aylarında özellikle uluslararası ve şehirlerarası yönlere doğru aramaların yoğun olduğunu dile getirerek, Türk kullanıcıların yoğun olarak arama yaptıkları ülkeleri Almanya, ABD, Fransa, Hollanda, Danimarka, İngiltere, İspanya, İsveç, İsviçre, İtalya ve Kanada şeklinde sıraladı. Bu ülkeler için özel grup tarifesi oluşturduklarını aktaran Topoğlu, arama kartlarından biri olan AraKart ile bayrama yönelik ’1 dakikası 10 YKr’ye Doya Doya Konuşun’ kampanyasını başlattıklarını ve bu kampanya için pazara 200 binin üzerinde kart verdiklerini kaydetti. Topoğlu, Türk kullanıcıların belirli kesimlerinde ürün hakkında bilgilenme ve farkındalık süreci yaşadığını dile getirerek, "Doya Doya Konuşun’ kampanyasında dakikası 10 YKr ile düşük fiyat veriyoruz. Kampanyanın geçerli olduğu uluslararası yönlerde Türk Telekom’un görüşme ücreti 275.159 YKr. Biz bu rakama göre yüzde 75 indirimli konuşturuyoruz" diye konuştu.

En çok öğrenciler kullanıyor

HER türlü sabit, ankesörlü telefondan hiçbir ek ücret, sabit ücret ödemeden fatura ile uğraşmadan iletişim kurma olanağı sağlayan ekonomik arama kartlarını en çok tercih edenler şöyle:

Şehirdışında okuyan öğrenciler

Yurtdışında okuyan öğrencilerin Türkiye’deki yakınları

Askerler

Türkiye içinde farklı şehirlerde yaşayan işçiler

Yabancı turistler

Türkiye’de yerleşik hayata geçmiş yabancı uyruklu kişiler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!