Araç zincirinden sonra şimdi de ayak zinciri

Güncelleme Tarihi:

Araç zincirinden sonra şimdi de ayak zinciri
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2006 00:00

Araç zincirinden sonra ayakkabı zinciri pazarı da oluştu. Kifidis Ortopedi’nin ardından Fabeks Dış Ticaret de ayakkabı kar zinciri satmaya başladı. Gelecek yıl pazarın 40-50 bin adetlik büyüklüğe ulaşması bekleniyor.

KAR ve buzlanma, otomotiv lastiği zinciri dışında ayakkabı zinciri pazarını da yarattı. Daha önce küçük girişimcilerin birkaç tane ürettiği ayakkabı zincirleri, büyük üreticilerin girmesiyle yeni bir pazar haline geldi. Kifidis Ortopedi, üç yıldır kış aylarında ayakkabı kar zinciri ithal edip satıyor. Fabeks Dış Ticaret ise, Çin’de ürettiği pratik ve ekonomik 30 bin ayakkabı kar zincirini gazetelere verdiği ilanlarla pazarlıyor.

STOKLAR TÜKENDİ:

Kifidis Ortopedi Yönetim Kurulu Başkanı Vasil Vasiliadiz, bu yıl 5 bin adet ayakkabı kar zinciri sattıklarını belirterek, "Pazara ayakkabı kar zincirinde ilk giren firma biziz. Üç yıldır ürünlerimizi Kifidis mağazalarında satıyoruz. Yılda ortalama 1.500 adet satış yapıyorduk. Bu yıl stoklarımız tükendi. Bu alanda yeni bir pazar oluştu. Bizden gören firmalar yeni ürünler getirmeye başladı. Gelecek yıl pazarın büyüklüğü 40-50 bin adetlere ulaşır" dedi. Ayak sağlığının her alanında faaliyet gösteren Kifidis, bu alanla ilgili olan ayakkabı zincirini Alman Pedag firmasından ithal etmeye başlamış. Vasiliadiz, ürünlerinin çok özellikli olduğunu ve 44 YTL’den satıldığını söyleyerek, kendilerinden sonra pazara giren daha ucuz ürünlerle rekabet edebilmek için önümüzdeki yıl, Pedag firmasının daha uygun fiyatlı modellerini de ithal edeceklerini kaydetti. Vasiliadiz, kar yağışının İstanbul ve Ankara’yı kısa sürelerle etkisi altına aldığını, Anadolu’da ise ayakkabı zinciri açısından daha büyük potansiyel bulunduğuna değinerek, ürünün jandarma, havaalanındaki personel gibi farklı ve geniş bir kullanım alanının bulunduğuna işaret etti.

3 BİN ADET SATIŞ:

Fabeks Dış Ticaret Pazarlama Müdürü Mete Bal, Çin’de ürettirdikleri ayakkabı zincirlerinin paketlemesini Türkiye’de yaptıklarını dile getirerek, "Ayakkabı zincirlerinin de çok çeşidi var. Safe markalı ayakkabı zincirlerimiz, ekonomik ve kullanımı kolay. Bir sezonluk kullanılıp atılabilecek tarzda olan ürünlerimizin, KDV dahil fiyatı 7 YTL. Bu sezon bir iki hafta içinde 3 bin adet satmayı hedefliyoruz" diye konuştu. 30 bin adet deneme üretimi yaptırdıklarını aktaran Bal, gelecek yıllarda bayilere ve ayakkabıcılara ürünlerini vererek Anadolu’ya da pazarlama yapacaklarını belirtti.

ANADOLU’DA SATIŞ:

Bal, ayakkabı zincirinin İstanbul’da 10 günlük bir sürede kullanım alanı bulabildiğini dile getirerek, yaygınlaşarak daha fazla ihtiyaç olan Anadolu illerinde satış yapmak istediklerini kaydetti. Ürünlerinin basit bir aparat şeklinde ayakkabının altına geçirilebildiğine işaret eden Bal, Türkiye genelinde bayiler bulmak istediklerini, yaygın pazarlama ile büyük satış yapabileceklerini vurguladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!