Ar-Ge merkezi ile büyüyecek

Güncelleme Tarihi:

Ar-Ge merkezi ile büyüyecek
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2018 22:39

PEYNİRDE üretiminde yatırımlara imza atan Bahçıvan Gıda, Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesindeki üretim tesislerinde Ar-Ge Merkezini hayata geçirdi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylanan Ar-Ge Merkezi ile bu yıl hedeflediği 25 milyon dolarlık ihracatını 2023 yılında 55 milyon dolar seviyesine çıkarmayı planlıyor. Almanya’ya süt ürünleri ihraç eden firma, Ar-Ge Merkezi ile önemli çalışmaya imza atmış oldu.

Haberin Devamı

Ar-Ge Merkezi’nde hali hazırda sektörde ilk olacak bazı çalışmaları yürüten Bahçıvan Gıda, peynire ve peynir üretim sektöründe gerek yurt içi gerekse ihracat pazarlarına katma değerli ve inovatif ürünleri sunmaya, bu sayede daha fazla katma değer yaratarak ihracatı güçlendirmeye ve Türkiye’ye döviz girdisi sağlamaya devam edecek. 

Bahçıvan Gıda’nın mühendis ve teknikerlerden oluşan 19 kişilik uzman bir kadroya sahip Ar-Ge Merkezi’nin öncelikleri arasında; üniversite-sanayi iş birliğinin arttırılması ve uluslararası Ar-Ge projelerine katılım sağlanması bulunuyor. Hali hazırda Hacettepe Üniversitesi ile birtakım çalışmalar yürüten birim, zamanla diğer üniversitelerle de farklı iş birlikleri gerçekleştirecek.

 

Haberin Devamı
 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!