Apple, Türkiye’de büyüme rekoru kırdı

Güncelleme Tarihi:

Apple, Türkiye’de büyüme rekoru kırdı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2005 00:58

Apple’ın Türkiye temsilcisi Bilkom, son yılların en yüksek büyümesini gerçekleştirdi. Bilkom, Apple’ın dünya teknoloji pazarında satış rekorları kıran ürünlerinden aldığı sinerji ile 2004 yılında yüzde 100’ün üzerinde büyüdü ve gelirleri 8.4 milyon dolardan 17 milyon dolara yükseldi.

Bu aynı zamanda Bilkom’un son 10 yılındaki en yüksek cirosu olarak gerçekleşti. 2004 için öngörülen yüzde 50 hedefini aşan Bilkom, Türkiye BT pazarının 4 katı büyüyerek bir rekora daha imza attı. Türkiye, Bilkom’un bu büyüme hızıyla Apple’ın CEMEA (Central Europe, Middle East and Africa) bölgesindeki 20’den fazla ülkesi arasından sıyrılarak cirosu en yüksek 4. ülke oldu. Aynı bölgedeki büyüme hızında ise ilk sırayı almayı başardı.

TOHUMLARI ATTIK:

Apple’ın yeni ürünleri ‘Mac mini, iPod shuffle, iLife ve iWork’un Türkiye pazarına sunulması dolayısıyla düzenlenen toplantıda konuşan Bilkom Genel Müdürü Veli Tan Kirtiş ‘2004 Bilkom için birçok alanda tohumları attığımız yıl oldu, 2005 ise gelişme yılı olacaktır’ dedi. Bilkom’un 2005 yılındaki büyüme hedefini bir önceki yıl olduğu gibi yüzde 50 olarak açıklayan Veli Tan Kirtiş, 2004 gelirlerinde en yüksek büyümeyi tüketici pazarında gerçekleştirdiklerini söyledi. Tüketici elektroniğini dünyada potansiyeli en büyük pazarlardan birisi olarak gösteren Kirtiş, buna örnek olarak son 3 yılda iPod’un 10 milyon adeti aşan satış rakamını gösterdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!