Apple’ın ‘tablet’i iPad laptop tartışması başlattı

Güncelleme Tarihi:

Apple’ın ‘tablet’i iPad laptop tartışması başlattı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2010 00:00

Teknoloji devi Apple’ın devrim yaratacak tablet bilgisayarı ‘iPad’in uzun süredir beklenen lansmanının ardından iyi ve kötü özellikleri tartışılmaya başlandı.

Bazıları iPad’i başarılı bulurken, bazıları da eksikliklerini eleştirerek başarılı olamayacağını ileri sürdü. Dokunmatik ekranlı cep telefonu iPhone’un daha büyük bilgisayar versiyonu olan iPad, internet, video, müzik, elektronik kitap, e-fotoğraf ve oyun özellikleriyle dikkat çekiyor. Fiyatı beklenenden daha düşük olması ve 10 saatlik pil ömrü artı özelliği olarak görülüyor.

iPad’in eksik yönleri şöyle sıralanıyor: “Birçok uygulamayı aynı anda çalıştıramıyor. Boyutu büyük. Dokunmatik ekranlı ve sanal klavyeye sahip olması dezavantaj. Adının ‘iPad’ olması şakalara neden olabilir. Kamerası yok. Flash uygulamalarını çalıştıramıyor. HDMI (Yüksek çözünürlükte multimedya) girişi bulunmuyor. USB ve fotoğraf makinesini bilgisayara takmak için adaptör gerekiyor. Telefon özelliğine sahip değil.”

Bazı teknolojiseverler, 2010 yılının en çok satan cihazı olacağını düşünüyorlar. Ancak kısa vadede laptopların yerini alamayacak ama laptoplar için tehlike çanlarını çaldıracağa benziyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!