Apple’dan Türkçe klavye sözü

Güncelleme Tarihi:

Apple’dan Türkçe klavye sözü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2013 00:00

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün dün Çankaya Köşkü’nde ağırladığı bilişim devi Apple’ın Başkan Yardımcısı John Couch, Türkçe klavye sözü verdi.

Haberin Devamı

Couch, klavye ve program dili başta olmak üzere Türk kullanıcıların karşılaştığı sorunları aktaran Gül’e, “Türkçe klavye de dahil sorunların farkındayız, düzeltilmesi için çalışmalarımıza başladık” dedi. Gül, dün Çankaya Köşkü’nde kabul ettiği Couch başkanlığındaki Apple yöneticilerinin karşısına, Cumhurbaşkanlığı’ndaki bilişim uzmanı ekibiyle çıktı.

EN ÖNEMLİ SORUNLAR

Gül, görüşmenin başında da sözü, Apple uygulamaları konusunda yaşanan sorunların teknik anlatımı için ekibine bıraktı. Gül’ün ekibi de Apple yöneticilerine sorunları şöyle aktardı: “Türkiye’de öncelikle Türkçe, yani ‘f’ klavye sorunu. Ancak sorun sadece klavye, harflerin Türkçeye uygun dizilimiyle sınırlı değil, bundan daha büyük. Bunun dışında da sorunlar var. Örneğin, bazı Apple uygulamalarının dili Türkçe değil. Türkiye, Apple’ın yeni ürünlerinin ilk dağıtım kanalında da yer almıyor. Bunun anlamı şu, iPod ve iPhone’un yeni ürünleri piyasaya çıktığında Türkiye’ye geç geliyor. Çünkü önce birinci kanal olarak kabul edilen ülkelerde satışa çıkıyor. Klavye ve program dili başta olmak üzere bütün bu sorunların acil olarak çözümü gerekiyor.” Couch, Gül’e, “Biz de Türkçe klavye dahil sorunların farkındayız. Bu sorunların düzeltilmesi için de çalışmalarımıza başladık” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!