Apple’dan 6 milyar dolarlık kâr rekoru

Güncelleme Tarihi:

Apple’dan 6 milyar dolarlık kâr rekoru
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2011 00:00

Dünyanın önde gelen teknoloji firması Apple, 26 eylül 2010’da başlayan yılın ilk çeyreğinde kârını yüzde 78 artırdı ve 6 milyar dolarla rekor kırdı.

Şirktetin iPhone, iPad ve Mac bilgisayarlarla gelirlerinde de yüzde 71 artış yaşadığı ve 26.7 milyar dolar gelir elde ettiği belirtildi. Apple’un kurucusu Steve Jobs, “Tatil dönemi bizim için harika bir son çeyrek oldu. Ancak tüm silindirlere benzin püskürtmeye devam ediyoruz. Çünkü bu yıl piyasaya çıkaracağımız çok daha ilginç ürünler var” dedi. Apple’ın 2009 yılı net kârı 3.4 milyar dolar olmuştu.

iPhone talebi devam edecek

Şirket yönetimini Steve Jobs’tan devralan Tim Cook ise, iPhone ürünlerine olan yüksek talebin önümüzdeki dönemde de devam edeceğini belirterek, “Verizon şirketi ile yaptığımız anlaşma sayesinde iPhone satışlarında yaşadığımız talebe yetişememe problemimizi de ortadan kaldıracağız. iPad de bilgisayar sektörüne yeni bir canlılık getirmesiyle birlikte, müşterileri diğer Apple ürünlerine de teşvik edecek” diye konuştu. Şirketin iPhone satışlarının bir yılda yüzde 86 artarak 16.2 milyona ulaştığı, iPad satışlarının da toplamda 7.33 milyona çıktığı belirtildi. Şirketin bilgisayar satışlarının da yüzde 23 artış göstererek 4.1 milyon adede ulaştığı kaydedildi.

Yüzde 4 değerlendi

Jobs’un ayrılacağını açıklamasının ardınan Nasdaq endeksinde 340.65 dolara gerileyen Apple hisselerinin, kâr açıklamasının ardından yüzde 4 değer kazanarak 354 dolara yükseldi. Steve Jobs’un sağlığı nedeniyle görevine bir süreliğine ara vermesiyle Apple’ın geleceğinin tehlikeye gireceği söylentilerinin de beklentilerin üstünde çıkan kâr açıklamasıyla birlikte yerini güvene bıraktığı vurgulandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!