Apo fiyaskosu Atina Borsası'nı fena vurdu

Güncelleme Tarihi:

Apo fiyaskosu Atina Borsasını fena vurdu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 1999 00:00

Haberin Devamı

Tertör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'na verdiği desteği eline yüzüne bulaştıran Yunanistan Başbakanı Kostas simitis'in istifa edeceği söylentileri Atina Borsası'nı felç etti. Atina Borsası'nda, dün endeks birinci seans sonunda yüzde 7.8 geriledi. Endekste bu çapta yaşanan gerileme üzerine, işlemler otomatik olarak durduruldu.

DRAHMİ TEPETAKLAK

Bu arada, Yunanistan'da hazine bonoları satışlarının önemli ölçüde azaldığı, ulusal para birimi Drahmi'nin dolar ve euro karşısında değer kaybettiği de, gelen haberler arasında. Terör örgütünün elebaşı Öcalan'ın yakalanması sırasında 293 drahmi olan ABD Doları'nın, sonrasındaki gelişmelere paralel 390 drahmi seviyesine yükseldiği ve drahmi karşısında son 5 ayın en yüksek düzeyine çıktığı belirtiliyor.

Uzmanlar, Yunanistan gibi enflasyon oranının yüzde 3'lerde seyrettiği bir ülkede, borsanın yarım günde yüzde 7.8 gerilemesinin, Yunan menkul kıymetler piyasaları açısından oldukça üzücü bir durum olduğunu belirtiyorlar.

HÜKÜMETİN TAVRI

Bu arada Amerikan Haber Ajansı Associated Press'in (AP) haberinde, Simitis Hükümeti'nin, terör örgütünün elebaşı Öcalan'ın Türkiye tarafından ele geçirilmesi ile ilgili olarak, olağanüstü bakanlar kurulu toplantısı yaptığı bildirildi. AP'nin haberinde 2001 yılında Avrupa Para Birliği'ne (euro) geçiş yapmak isteyen Yunanistan hükümetinin, para birliğinin getirdiği mali ve ekonomik yükümlülükleri yerine getirmesi gerektiği, ancak üç yaşındaki Simitis hükümetinin, ‘‘Öcalan fiyaskosu’’ yüzünden ağır bir siyasi krizin içine girdiği ifade edildi. Haberde ayrıca, kilit konumdaki üç bakanın ve ulusal istihbarat servisi başkanının istifalarına rağmen, Simitis'in üzerindeki baskıların devam ettiğine de dikkat çekildi. AP'nin haberinde, Sosyalist Simitis hükümetinin uzun bir istikrarsızlık sürecine girebileceği de kaydedildi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!