Antiterör fuarı yapacak

Güncelleme Tarihi:

Antiterör fuarı yapacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2013 00:00

CNR Fuarcılık, bu yıl geçen yıla göre fuar sayısını iki kat artırmayı planlıyor.

Haberin Devamı

 CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem, “Bu yıl 50’den fazla fuar düzenleyeceğiz. İlk kez sağlık, belediye ekipmanları, kentsel dönüşüm ve adını henüz koymadık ama ‘antiterör fuarı’ diye tanımlayabileceğimiz belki ‘ulusal güvenlik’ diyebileceğimiz yeni bir fuarımız olacak. Dünyada en hızlı büyüyen iki fuar var. Biri bu ‘antiterör’ alanındaki fuar diğeri de çok ilginçtir ki ‘learning’ alanındaki fuar” dedi. İTO iştiraki İDTM A.Ş.’ye ait Yeşilköy’deki fuar alanıyla ve başka konularla igili mahkemelerin büyük ölçüde sonuçlandığını söyleyen Ceyda Erem şöyle konuştu:

MAHKEMELERDE 6 YIL GİTTİ

· Davalar yüzünden çok vakit kaybettik. Son 6 yılımızı mahkemelerde geçirdik. Ama artık davalar bitti. Bundan böyle işimizde ciddi patlama bekliyoruz. Gerek Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) gerekse sektörel derneklerle işbirliği yapıyoruz. 5 yıllık hedef doğrultusunda İstanbul’u Ortadoğu, Balkanlar ve Avrupa’nın fuar merkezi yapacağız. İstanbul’un fuar başkenti olması 500 milyar dolarlık ihracat hedefimiz açısından da çok önemli.

Haberin Devamı

İKİ SAĞLIK FUARI BİRDEN

· Yeni fuarlarımızından biri sağlık konusunda olacak. Sağlıkta bölgenin en büyük fuarı olma hedefimiz var. Hastane yatırımları için ne gerekiyorsa sergilenecek. 10 Ocak’ta başlayacak ve 4 gün sürecek sağlık fuarına Libya, Irak ve Kıbrıs sağlık bakanları katılacak. Libya’da sağlık için 30 milyar dolarlık yatırım paketi açıklandı. Türk müteahhitleri ve sağlık gereçleri satan firmalar için ciddi iş imkanı çıkacak. Şu anda herkes Libyalı bakanın peşinde. Başta inşaatçılar birçok kişi bakanla görüşmek için beni arıyor. İngiltere’den bile bir yabancı yatırımcı bakanla görüşmek için bizimle irtibata geçti. Çok talep olduğu için Eylül ayında ikinci bir sağlık fuarı daha düzenleyeceğiz.

MURAT BEY’LE AYNI UÇAKTA

Ceyda Erem, geçtiğimiz günlerde ‘yargıda rüşvet’ davasından beraat eden İTO Başkanı Murat Yalçıntaş’la ilgili karara da çok sevindiğini söyledi. Kimsenin hürriyetinin kısıtlanmasını istemediğini kaydeden Erem, “2013 hepimiz için barış yılı olsun. Hepimiz işimize bakalım. Murat Yalçıntaş’ın ceza almamasına çok memnun oldum. Karar günü de aynı uçakta döndük. Konuştuk, ‘gözünüz aydın olsun’ dedim. Biz geçmişte çok mağdur olduk. Mağduriyetimiz de belirlendi. Önemli olan bir daha buna benzer şeylerin olmaması” dedi.

Haberin Devamı

Belediye fuarında sosyal demokratlar tek salonda

CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem, yeni fuarlar kapsamında Şehircilik, Kentsel Dönüşüm ve Çevre Teknolojileri Fuarı ile Belediye ekipmanları fuarı da olacağını söyledi ve ilginç bir ayrıntı anlattı. Erem, “Belediye fuarında sosyal demokrat belediyeler bir salonu komple kiraladılar ve oradatoplanacaklar. AK Partili belediyeler de 3-4 salon olacak. Onlara da biz teklif götürdük” dedi.

Zorlu’nun tepkisi AB standartı getirdi

CEYDA Erem, fuar salonunun akan çatısıyla ilgili problemi kendilerinin çözeceğini söyledi ve fuarcılıkta artık Avrupa Birliği (AB) standartlarını uygulayacaklarını anlattı. Erem, Zorlu Holding Başkanı Ahmet Zorlu ile ‘standart dışı standlar’ yüzünden yaşanan tartışma için de “Ahmet Bey’in söyledikleri doğruydu, sadece üslubu yanlıştı. Onun sayesinde kontratlara AB kurallarını koyduk. Firmalar uymak zorunda” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!