Antalya'ya dev akvaryum yapılacak

Güncelleme Tarihi:

Antalyaya dev akvaryum yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2011 19:49

Antalya Büyükşehir Belediyesinin Olbia Kanyonuna yap işlet devret modeliyle yaptıracağı panoromik akvaryum ihalesini, KDV hariç yıllık 661 bin lira kira bedeliyle Okyanus Akvaryum kazandı.

Haberin Devamı

Akvaryum ihalesi, Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Aktekin başkanlığında encümen salonunda yapıldı. İhale hakkında bilgi veren Aktekin, Arapsuyu'ndaki 30 bin metrekare alana yapılacak ve kapalı alanı yaklaşık 10 bin metrekare olacak akvaryumun, ihaleyi kazanan firma tarafından 25 yıl süreyle işletileceğini söyledi.

Keşif bedeli, KDV hariç 28 milyon lira olan akvaryum ihalesini kazanan firmanın Büyükşehir Belediyesine yıllık kiranın yanı sıra, cironun yüzde 3'ünü vereceğini kaydeden Aktekin, akvaryumun turistin şehir merkezine çekilmesine katkı sağlayacağına değindi.Kapalı teklif usulü ve artırma yöntemiyle yapılan ihaleye, Okyanus Akvaryum adıyla konsorsiyum oluşturan İstanbul Okyanus, Atılgan ve Kafecan firmaları, Aykar İnşaat Otopark İşletmeciliği ve Ticaret AŞ ile Yeni Zelanda firması Marinescape Project Ortak Girişimi katıldı.

Haberin Devamı

İki firmanın zarfının açılmasından sonra istenen belgeler ve teminatın doğruluğu kontrol edildi ve belgelerin eksiksiz olduğu belirlendi. Daha sonra açık artırmaya geçildi. KDV hariç 400 bin liradan başlayan açık artırmada en yüksek teklifi 660 bin lira ile Okyanus Akvaryum verdi.

ktekin, ihaleyi Okyanus Akvaryum'un aldığını, ancak verilen fiyatın kendilerini tatmin etmediğini belirterek, firmanın fiyat artırmasını istedi. Konsorsiyum sözcüsü Ramazan Atılgan, “Bu Antalya'nın projesi. Biz Antalyalıyız. Bu sosyal içerikli bir proje. Olaya maddi açıdan değil, manevi açıdan bakıyoruz. Üzerimize düşen vazifeyi yaparak elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz” dedi.Atılgan'ın kira bedelini 661 bin liraya yükseltmesinin ardından Mehmet Aktekin, ihaleyi Okyanus Konsorsiyumunun kazandığını açıkladı..

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!