Antalya’ya denize Gaziantep’e yemeğe

Güncelleme Tarihi:

Antalya’ya denize Gaziantep’e yemeğe
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2018 01:12

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi yaptığı çalışmalarla yabancı turist sayısını 3 yıl içinde 3 milyona çıkarmayı hedefliyor. 20-22 Eyül tarihlerinde düzenlenecek Gaziantep Uluslararası Gastronomi Festivali’ne büyük önem verdiklerini belirten Başkan Fatma Şahin, “Antalya’ya deniz tatiline gelen yabancı turisti günübirliğine charter uçaklarla şehre getirmek için de girişimlerimiz sürüyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

TÜRKİYE son yıllarda turizmde büyük bir toparlanma sürecine girdi. Özellikle Kültür ve Turizm Bakanlığı’na getirilen Mehmet Ersoy’un ardından turizmde, turist sayıları ile anılan hedefler bırakılarak, gelirlerin arttırılması için yapılan çalışmalar arttırıldı. Gelirlerin arttırılması için turizm sektörü temsilcilerinin ortak görüşü ise çeşitliliğin arttırılması. Bu kapsamda elini taşın altına koyan ve turizmde çeşitliliği arttırmak için çalışmalar yapan kurumlar arasında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi de ilk sıralarda geliyor. Gaziantep’in arkeolojik zenginliklerini ve mutfağını ön plana çıkaran Belediye, kente gelecek yabancı turist sayısını arttırmak, şehrin dünya çapında bilinirliğini üst seviyeye çıkarmak için 20-22 Eylül tarihleri arasında 40 ülkeden dünyaca ünlü 41 şefi Gaziantep Uluslararası Gastronomi Festivali’nde ağırlamaya hazırlanıyor. Yaklaşık 200 profesyonelin katılacağı festivalde Michelin yıldızlı şefler de ağırlanacak. Festivale yurtiçinden tur operatörleri de şimdiden turist getirmek için çalışmalara başladı. 

Haberin Devamı

BÖLGE ETKİLENECEK

Antalya’ya denize Gaziantep’e yemeğe

Gaziantep Büyükşehir Belediye’sinin daveti ile gittiğimiz açıklamalarda bulunan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 2017’de yerli-yabancı toplamda 1.5 milyon turist kentte ağırladıkları, gelecek 3 yılda sadece yabancı turist sayısını 3 milyona çıkarmayı hedeflediklerinin altını çizdi. Başkan Şahin, “Sadece deniz, kum, güneş ülkesi değiliz. Antalya’ya deniz tatiline gelen turistleri günübirliğinine Gaziantep’e getirmeyi hedefliyoruz. Antalya’dan charter uçaklarla gelecek turist, bölgemizin güzelliklerini görme fırsatı bulacak. Yemek yiyecek, arkeolojik zenginliğimize şahit olacak. Sadece şehir değil, bölge de faydalanacak. Hatay ve Şanlıurfa da yabancı turisti çekmiş olacak. Antalya’dan değil, Kapadokya’ya gelen turistler de radarımızda. Özellikle Güney Kore, Japonya ve Çin’den gelecek turistlere büyük önem veriyoruz. Söz konusu ülkelerin büyükelçileri ve turizm ateşeleri ile de temastayız. Avrupalı turisti de getireceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Gaziantep 2016’da 700 bin, 2017’de 1.5 milyon, 2018’in ilk 6 ayında ise yaklaşık 800 bin turisti ağırladı. Turistlerin çoğunluğunu yerli turistler oluştursa da yabancı ilgisi de artıyor. Aldığımız bilgilere göre şehre en çok turist gönderen ülkeler arasında Irak ilk sıralarda. Alman ve İtalyan turist sayısı da yükseliyor. Yerli tur operatörleri de yüksek sezonda haftalık ortalama 40 otobüs ile Gaziantep ve çevre illere turlar düzenliyor. Döviz kurlarındaki yükselişin ardından yurtdışında kültür turlarına katılmaktan vazgeçenlerin ilk tercihleri arasında Gaziantep ve çevre illerin yer alacağı belirtiliyor.

 

NUSRET VE  CÜNEYT ASAN ŞOV YAPACAK

GAZİANTEP Uluslararası Gastronomi Festivali hakkında bazı ayrıntıları paylaşan belediye yetkilileri, “UNESCO’nun seçtiği 116 şehir arasında Türkiye’yi başarıyla temsil eden Gaziantep, zengin mutfağını ve kültürel zenginliklerini yerelden globale taşıyor. Antep mutfak kültürü, bu festivalle birlikte global bir vizyona kavuşacak. Dünyaca ünlü Michelin yıldızlı şefler, pasta şefleri, Türkiye’nin gastronomi profesyonelleri ve şefleri, üniversiteler, gurmeler, gastronomi yazarları, Gaziantepli tarım üreticileri, Türkiye’nin farklı noktalarındaki Gaziantep mutfağının temsilcileri ve yerli üreticilerin bir araya gelerek Gaziantep’e özgü lezzetleri yorumlayacağı festivale yerel halkla birlikte farklı bölgelerden de yoğun bir katılım bekleniyor. Ayrıca Günaydın’ın kurucusu Cüneyt Asan, Nusret ve İmam Çağdaş’ın ekibi ızgara şov yapacak” diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!