Antalya'dan Şam ve Tahran'a tarifeli direkt uçuş

Güncelleme Tarihi:

Antalyadan Şam ve Tahrana tarifeli direkt uçuş
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2010 13:21

TÜRK Hava Yolları'nın alt markası olarak 2008 yılında uçuşa başlayan ‘Anadolu Jet', Antalya- Şam ve Antalya- Tahran tarifeli direkt seferlere başlıyor. Türk Hava Yolları (THY) Antalya Müdürü Ömer Durna, Tahran seferlerinin 5 Mayıs, Şam seferinin 3 Haziran'da başlayacağını söyledi. Durna, 14 Haziran'da ise THY ile Antalya- Milano seferinin başlayacağını kaydetti.

Akdeniz Turistik Otelciler Birliği'nde (AKTOB) gazetecilere açıklama yapan Ömer Durna, Antalya-Şam seferinin haftada karşılıklı olarak 2 kez gerçekleşeceğini kaydetti. Uçuşların pazartesi ve perşembe günleri olacağını belirten Durna, uçakların Antalya'dan saat 10.00'da, Şam'dan ise saat 12.45'te kalkış yapacağını aktardı. Durna, 2 şehir arasındaki uçuşların 1.5 saat süreceğini belirtti. Antalya- Tahran seferinin Ankara aktarmalı gerçekleşeceğini söyleyen Durna, haftada 3 sefer düzenleyeceklerini, uçuşların çarşamba, perşembe ve pazar günleri olacağını belirtti. THY ile Haziran ayında Antalya'dan Milano'ya haftada 2 kez sefer düzenleyeceklerini söyleyen Durna, uçuşların Antalya'dan pazartesi, cumartesi günleri, Milano'dan ise cuma ve pazar günleri gerçekleşeceğini kaydetti.

Geçen yılın Ekim ayında başlatılan Antalya- Paris tarifeli uçak seferleriyle 2010 yılının ilk 3 ayında Fransa'dan Antalya'ya gelen yolcu sayısında yüzde 58 artış olduğunu vurgulayan Durna, 2 şehir arasındaki sefer sayısını 4'e çıkarmayı planladıklarını söyledi. 2010 yaz sezonu boyunca da Rusya'da bazı şehirlere charter uçuşlar yapacaklarını dile getiren Durna, belirlenen yeni güzergahlarda Antalya ekonomisine katkı sağlayacaklarını ekledi.

Şam ve Tahran seferlerinin turizmde sistem değişikliğine yol açabileceğini söyleyen AKTOB Başkanı Sururi Çorabatır, Suriye ile vizenin kalkması ardından bölgeden Antalya'ya yoğun talep olduğunu belirtti. Amsterdam, Moskova, Kiev ve Londra'ya da Antalya'dan direkt seferler yapılması talebinde bulunan Çorabatır, “Özelikle golf oynayan İngiliz turisti Antalya'ya yılın her mevsimi çekebilmeliyiz” dedi. Çorabatır, Anadolu Jet'in yurt içi uçuşlarıyla iç pazarda da yükselme yakaladığını söyledi.

Çorabatır, kriz sonrasında turizmde rakip olarak bilinen İspanya ve Yunanistan'da rezervasyon iptallerinin yaşandığını, ancak Antalya'da herhangi bir sıkıntı olmadığını kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!