Antalya’da yılın vurgunu!

Güncelleme Tarihi:

Antalya’da yılın vurgunu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2015 15:25

Antalya yılın vurgununu konuşuyor. Kendisini borsa uzmanı olarak tanıtan R.A., yardımcısı A.D. ile Kepez İlçesi’nde ikamet eden 33 kişiden toplamda 13 milyon liralık vurgun yapıp ortadan kayboldu.

Haberin Devamı

ANTALYA’nın Kepez İlçesi’nde ikamet eden yüzlerce kişiden yüksek kâr payı vaadi ile para topladığı iddia edilen R.A., hakkında Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu.

YÜKSEK KÂR VAADİ
Ortak yapılan suç duyurusunda ev, araba, arsa, altın ve nakit paralarını kaybeden 33 kişinin toplamda 13 milyon lira zarara uğratıldığı iddia edilirken, mağdurlar ifadelerinde R.A. isimli şahsın kendilerini borsa oynayarak yüksek kâr elde etme vaadi ile dolandırdığını söyledi.
BORSA OYNUYORUZ!
Şikayetçilerin ifadelerine göre olay şöyle gelişti: R.A. ve yardımcısı A.D., Kepez İlçesi’nde faaliyet gösteren Soytürk Emlak isimli işyerinde çalışmaya başladı. Arsa, ev alıp satan ikili daha sonra borsada yüksek kârla işlem yaptıklarını söyleyerek iş yerinin sahibi Ali Soytürk adına işlem yapmaya başladı.
GÜVEN KAZANDI
Küçük meblağlarla başlayan işlemlerde iyi getiriler elde edilmesine üzerine R.A.’ya vekâlet veren Soytürk, hesabındaki 400 bin liranın kontrolünü de aynı şahsa bıraktı. R.A., hazırladığı Excel dosyaları ile paranın 1 milyon 800 bin liraya ulaştığını söyledi ve yüzde 25’lik kâr payını istedi.
KÂRI AYRI ALIRIM
Bu sırada yüze yakın kişiyle ilgili borsa üzerinden işlem yapan R.A., yine kendi  hazırladığı Excel dosyaları ile yatırımcılara paralarının 3-4 katına çıktığı bilgisini verdi. Bu kişilerden de yine aynı şekilde kâr payı isteyen R.A., yatırımcıların, “Kâr payını kazandığın paranın içinden al” önerisini kabul etmedi.

Haberin Devamı

13 MİLYON BUHAR OLDUR
A., yine iddiaya göre, “Paranız katlanıyor. Oradan para çekersem sistem bozulur. Siz benim hakkımı nakit ödeyeceksiniz” dedi. Bunun üzerine yatırımcılar ev, araba, arsa, altın ve nakit paralarını R.A. isimli şahsa verdi. Kısa süre içinde 13 milyon liralık vurgun yapan R.A., bir süre sonra ortadan kaybolunca konu adli makamlara intikal etti.
TÜRKİYE’DE İKİNCİ ADAMIM

R.A. tarafından 4,5 milyon lira dolandırıldığını söyleyen işadamı Ali Soytürk, “Bu adamlar Kepez’de dolandırılmadık adam bırakmadı. Şuan sadece 33 kişi suç duyurusunda bulundu ama mağdur sayısı 300’e yakın. R.A. isimli şahıs bize ‘Borsada Türkiye’nin ikinci adamıyım’ dedi. Verdiğimiz paraları sahte belgelerle 2-3 hatta 4 katına çıkardığını söyledi. ‘Ben hacıyım. Kazandığınız para faiz değil’ diyerek mağdur sayısını artırdı” diye konuştu.

SAHTE FAKS ÇEKMİŞ
R.A.’nın sürekli bankalarla irtibat halinde gibi gözüktüğünü vurgulayan Soytürk, şöyle dedi: “Borsadan kazandığı paraların hesaplarımıza yattığını kanıtlamak için başka yerlerden büromuza sahte fakslar çekmiş. Bu süre içinde hepimize plazma televizyon, cep telefonu, buzdolabı dağıttı. Her hafta yemekler verip cami önünde koçlar kestirdi. Başbakan, Cumhurbaşkanı ile görüşüyorum. Menderes Türel arkadaşım dedi.
”HÜKÜMET KURULAMADI BEKLEYİN“
Hepimiz ipnotize olduk. 33 kişinin 6 arsası, 13 arabası, altın ve nakit parasını aldı. Biz bankadaki paralarımızın katlandığını sanıp sevindik. Bir süre sonra bazı yatırımcılar paralarını istedi. R.A. bize, ‘Hükümet kurulamadı, borsa düştü. Bekleyin’ diyerek bizi oyaladı. Dolandırıldığımızı şahıslar ortadan kaybolunca anladık. Şimdi ne yapacağımızı kara kara düşünüyoruz.” 
İDDİALAR ÇOK CİDDİ
Dosyayı alan avukatlardan biri olan Hakkı Can, “Gerekli başvuruları yaptık. Ciddi bir dolandırıcılık iddiası var. Suçlanan şahıs borsa oynayacağını söyleyerek elden para toplamış. Ve sözde kazandığı paraların üzerinden yine komisyon almış. Komisyon alamadığından araba, ev, arsa almış. Müştekisi bol bir dava olacak. Konuyu tüm detayları ile inceliyoruz” diye konuştu.FOTO 1: Mağdurların fotoları.FOTO 2: Sahte olduğunu ileri sürülen belgeler.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!