Antalya Havalimanı, Avrupa'nın en çevreci 16 havalimanından biri

Güncelleme Tarihi:

Antalya Havalimanı, Avrupanın en çevreci 16 havalimanından biri
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2014 01:04

ICF Airports Antalya Havalimanı, Avrupa Havalimanları Birliği'nin (ACI Europe) "Karbon Akreditasyon" programında üçüncü etap olan "optimizasyon" seviyesine üçüncü kez ulaştı.

Haberin Devamı

ICF Airports tarafından yapılan yazılı açıklamada, Antalya Havalimanı'nın Türkiye'de bu seviyeye ulaşan ilk havalimanı olma özelliğinin yanı sıra Avrupa'da ise 16 havalimanından biri olarak Türkiye'yi temsil ettiği bildirildi.

Açıklamaya göre, 2009 yılından beri Avrupa Havaalanları Birliği projesi kapsamında karbon emisyonunu azaltma çalışmalarını sürdüren ICF Airports Antalya Havalimanı'nın, 2010 yılında "Mapping Seviye 1", 2011 yılında
"Reduction (karbon emisyon azaltımı) Seviye 2" ve 2012 yılında "Optimizasyon Seviye 3" safhasına ulaştığı aktarılarak, ICF Airports'un 2013 yılında da başarısını sürdürerek Seviye 3 belgesini yenilediği belirtildi.

Bu belgeye sahip dünya yolcu trafiğinin yüzde 23,6'sını ağırlayan bu seviyede akredite edilen Avrupa'daki bazı havalimanları arasında Frankfurt, Münih, Amsterdam, Zürih, Cenevre, Manchester, Roma, Heathrow, Brüksel, Charles de Gaulle, Orly, Farnborough ve Copenhag havalimanları bulunduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Açıklamada, 2013 yılında yapılan iş ortaklıkları ile uçak emisyonlarında 12,002 ton CO2 düşüşü gerçekleştirildiği ve bu miktarın ICF Airports'un 1 yıllık toplam emisyonun yüzde 63'ü oranında olduğu belirtilerek, şu bilgilere yer verildi:

"ICF Airports Antalya Havalimanı kendi faaliyetlerinden kaynaklı 2013 yılı toplam emisyonu 19,100 tCO2, kişi başı emisyonu ise 0,622 kgCO2'dir. Son 3 yıllık kişi başı emisyon ile 0,711 kgCO2 ile 2013 yılı verisi kıyaslandığında yüzde 12 düşüş gerçekleştiği görülecektir. Sürdürülebilir çevre stratejisi ve entegre yönetim sistemleri politikalarıyla İş Sağlığı ve Güvenliği, Kalite, Çevre ve Müşteri Memnuniyeti ve Şikayet Yönetimi alanlarında dört farklı TSE belgesine sahip havalimanı olan ICF Airports Antalya Havalimanı, bu seviyeye yükselerek Türk havacılık sektörünü 3. kez de Avrupa'da temsil ediyor."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!