Antalya Almanları bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Antalya Almanları bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2017 11:02

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel başkanlığındaki heyet, kentin 2017 sezonu tanıtımlarına Almanya’nın Frankfurt kentinden başladı. Türk ve Alman basın mensuplarıyla kahvaltıda buluşan heyet, Antalya’daki turizm faaliyetleri ve 2017 sezonuyla ilgili kampanyalar hakkında bilgi verdi.

Haberin Devamı

HEYETTE Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in yanı sıra Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yusuf Hacısüleyman, Antalya IC-Fraport Havalimanı Yönetim Kurulu üyesi Yaşar Döngel, Barut Otelleri Yönetim Kurulu üyesi Ahmet Barut, SunExpress CEO’su Jens Bischof, PR şirketi Hill+Knowlton’un CEO’su Ernst Primosch, ANSET Genel Müdürü Gaye Doğanoğlu ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Dairesi’nden Süheyla Karasan yer aldı.

KAYBI RUSLAR TELAFİ EDİYOR

Antalya heyeti, turizmde uzman gazetecilerin sorularını yanıtladı. Almanya’dan gelen turist sayısında yaklaşık yüzde 30’luk düşüş olduğunu ancak Rusya’dan gelen turistlerle bu kaybın önemli bir bölümünün telafi edildiğini dile getiren Antalya heyeti, Alman turist sayısındaki düşüşün nedenleri ve giderilmesi için yapılması gerekenler üzerinde durdu.

Haberin Devamı

Antalya Almanları bekliyor

GERİLİM ETKİLİYOR MU?

Başkan Türel ise Türkiye ile Almanya arasındaki siyasi gerilimin Alman turist sayısındaki düşüşe yol açıp açmadığını soran gazetecilere yanıt verdi. Bu soruya, “Alman turistler, Türkiye dışındaki ülkelere giderken bu ülkelerdeki politik durumu göz önüne alıyor mu?” sorusuyla karşılık veren Başkan Türel, şöyle dedi:
“Örneğin Mısır ve Küba’daki politik gelişmeler turistleri ne kadar etkiliyor? Maalesef Alman toplumu, Türkiye ile ilgili politik olaylar hakkında yanlış bilgilerle donatılıyor. Biz bunu anlatmak için buradayız. Alman televizyonlarında yayınlanan bir programda, Türkiye’deki başarısız darbe girişimini, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın durumunu güçlendirmek için kendisinin organize ettiği yönünde akıl almaz iddiaların öne sürüldüğünü duyuyoruz. Böyle bir şey nasıl iddia edilir? Türkiye’de yaşanan olaylar Almanya’da farklı gösteriliyor ve halkın büyük bölümü bunlara inanıyor. Ama biz, siyaset konuşmak için değil turizm konuşmak için buradayız.”
Görevine yeni başlayan Frankfurt Başkonsolosu Burak Karartı ile Turizm Ataşesi Osman Şahin de toplantıya katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!