Anlamsız tartışmalarla zaman kaybediyoruz

Güncelleme Tarihi:

Anlamsız tartışmalarla zaman kaybediyoruz
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2000 00:00

Haberin Devamı

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Yücaoğlu kanun hükmünde kararnamelerin gerekli hukuki yapısının hazırlanmadığını belirterek anlamsız tartışmalarla zaman kaybetmenin gereksiz olduğunu söyledi. Yücaoğlu, ekonominin yönetimindeki eksiklikleri de 6 maddeyle sıraladı:

Kamu bankaları ve KİT'lerin özelleştirilmesi gecikiyor.

Devlet kadroları şişmeye devam ediyor. Bütçe harcamaları içinde diğer cari harcamalar kaleminde disiplin ve tasarruf sağlanamıyor.

Ek vergilerin devam etmesine karşı olduğumuzu, rekabet gücünü zayıflatan vergi uygulamalarından kaçınılması gerektiğini bugünden hükümetimize duyuruyoruz.

Üretime yönlendirilmesi gereken kredi mekanizmaları ve bunların üzerindeki yüklerin azaltılması mercek altına alınmıyor.

Enerji sektörüyle ilgili önerilerimiz dinlenmedi. Özel sektörün projelerinin önü kesiliyor ve yabancı sermaye girişi sağlanamıyor.

Yerli ve yabancı yatırımcının önündeki bürokratik engeller kaldırılamıyor.

Geciktikçe dünyayı

tedirgin ediyoruz

DEĞİŞİMİN beklenenin altında gerçekleşmesinin dünya finans çevrelerinde tereddütlerin sürmesine yolaçtığını belirten Yücaoğlu Avrupa Birliği perspektifi açısından da programın başarısının zorunlu olduğunu söyledi. Bütçe tasarısı öncesinde kamuoyuna mutlaka kapsamlı bilgi verilmesi gerektiğini söyleyen Yücaoğlu, şöyle konuştu: ‘‘Kamu maliyesinde hükümet program hedeflerini tutturabilmek için takdire şayan bir çaba sarfediyor. Ancak tasarruf tedbirleri yapısal bir esasa bağlanmadı. Mali saydamlık tam olarak sağlanamadı.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!