Anketten kredili tedavi çıktı

Güncelleme Tarihi:

Anketten kredili tedavi çıktı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 1999 00:00

Haberin Devamı

Europay'in Türkiye'de 11 ilde yaptığı bir araştırma, Türk halkının sağlık harcamalarını da kredi kartıyla yapmak istediğini ortaya koydu. Araştırmada, yüzde 13'lük bir kesim de fatura ödemelerini de kredi kartı ile yapmak istediğini bildirdi.

Mastercard ve Maestro gibi ödeme sistemlerini yöneten Europay International'ın yaptığı bir araştırma, Türk halkının sağlık harcamalarını da kredi kartıyla yapmak istediğini ortaya koydu. 11 ilde 1200 kişi üzerinden gerçekleştirilen MasterIndex adlı araştırmaya katılanların yüzde 17'si kredi kartlarının sağlık harcamalarında da geçerli olması talebinde bulundu. Araştırmada, yüzde 13'lük bir kesim de fatura ödemelerini de kredi kartı ile yapmak istediğini bildirdi.

MasterIndex araştırmasına göre, tüketiciler kredi kartlarını en çok yüzde 64 ile süpermarketlerde, yüzde 58 ile giyimde, yüzde 35 ile akaryakıt alımında, yüzde 25 ile de seyahat harcamalarında kullanıyor. Europay, MasterIndex araştırmasında alınan bu sonuçları değerlendirirken, süpermarket, akaryakıt ve seyahat harcamalarında kredi kartı kullanımının yükseldiği değerlendirmesini yaptı.

AVANTAJI NE?

MasterIndex araştırmasına katılanlar, kredi kartında en büyük avantaj olarak taksitli alışveriş imkanını görüyor. Yüzde 35'lik bir kesime göre ise kredi kartı kullanmanın en büyük avantajı, hesapta para olmadan nakit para çekebilmek. Araştırmaya katılanların yüzde 17'lik bölümü de cüzdanda nakit para taşıma ihtiyacının ortadan kalkmasını, kredi kartı kullanmanın en büyük avantajı olarak görüyor.

7 milyarı ne yaparsınız?

MasterIndex araştırması, sadece kredi kartı kullanımına yönelik ölçümleri ortaya koymuyor. Araştırmaya katılan 1.200 kişiye yöneltilen, ‘‘Elinize fazladan 7 milyar lira geçse ne yapardınız?’’ şeklindeki soruya verilen yanıtlar, Türk halkının tasarruf eğiliminin yüksek olduğunu ortaya koydu. Ankete yatın verenlerin yüzde 29'u bu soruyu, ‘‘tasarruf yaparım’’ şeklinde yanıtladı. Yüzde 26'lık bir kesim ev ve daire alacağını söylerken, ankete katılanların yüzde 17'si otomobil alacağını, yüzde 11'i işini geliştireceğini, yüzde 10'nu iş kuracağını, yüzde 9'u bu parayı eğitimi için harcayacağını, yüzde 6'sı ise sağlık harcaması yapacağını bildirdi. Ankete yanıt verenlerin yüzde 3'ü 7 milyar liralık ekstra gelir ile alışveriş yapmayı, yine yüzde 3'lük bir kesim ise bu parayla altın satın almayı tercih etti.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!