Ankara'da taksi ücretlerine zam

Güncelleme Tarihi:

Ankarada taksi ücretlerine zam
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2009 12:36

Başkentte taksi taşıma ücreti zamlandı. İlk kalkış ücreti 1.70 TL'den 2.20 TL'ye yükselirken, yeni tarife 26 Aralık Cumartesi gününden itibaren uygulamaya başlanacak.

Haberin Devamı

Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Odası Başkanı Mehmet Yiğiner, Dedeman Otel'de düzenlediği basın toplantısında, iki yıldır taksi taşıma ücretlerine zam yapılmadığını söyledi. Akaryakıt, LPG, yedek parça gibi girdilerde önemli oranlarda artış yaşandığını belirten Yiğiner, esnafın talebi doğrultusunda yeni bir taksimetre uygulamasına gidildiğini bildirdi.

Toplu taşımaya yılbaşı zammı

Yeni düzenlemeye göre, ilk kalkış ücretinin 1.70 TL'den 2.20 TL'ye yükseldiğini, sonraki her kilometre için 1.80 TL'lik ücretin 1.90 TL olarak belirlendiğini ifade eden Yiğiner, yeni tarifenin 26 Aralık Cumartesi gününden itibaren uygulamaya başlanacağını söyledi. Yiğiner, kalkış ücretinin yüzde 9, kilometre başına artışın ise yüzde 6 oranında zamlandığını savundu.

Haberin Devamı

Yiğiner, önceden 5 kilometrelik bir mesafeye 10 TL 70 Krş ödeyen müşterinin, yeni düzenlemede 11 TL 70 Krş ödeyeceğini bildirdi.
Taksimetrede gece tarifesinin de kaldırıldığını ve tek tarifenin geçerli olacağını belirten Yiğiner, bu uygulamanın Esenboğa Havalimanı'ndaki taksiler için de aynı olacağını bildirdi.

Ankara ile İzmir'in nüfusları arasında bir fark olmamasına rağmen, başkentteki taksi sayının İzmir'in 3 katı olduğunu vurgulayan Yiğiner, “Ankara'da 7 bin 701, İzmir'de ise 2 bin 640 taksi var. Başkentte Sincan ve Gölbaşı'nın da dahil olması ile taksici esnafının sayısı artmıştır. Taksicileri tek çatı altında toplayacağız. Sağlık raporu, sabıka kaydı gibi belgeler arayacağız. Taksici esnafını yeniden kayıt altına alacağız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!