Ankara’ya büyükelçilik açarız KKTC’ye turizm yatırımı yaparız

Güncelleme Tarihi:

Ankara’ya büyükelçilik açarız KKTC’ye turizm yatırımı yaparız
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2006 00:00

Bahreyn Kralı’nın amcası Başbakan Khalifa Bin Salman Al Khalifa, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın, "Sizde para, bizde fırsat var" daveti üzerine dün Türkiye’ye geldi. Başbakan Khalifa, Türkiye’ye beraberinde getirdiği Bahreyn’in zengin yatırımcılarıyla birlikte KKTC’deki turizm yatırımlarıyla da ilgilendiğini ortaya koydu. Khalifa, Erdoğan’a, KKTC’ye turistik yatırım yapabileceklerini söyledi.

KIBRIS POLİTİKASINA DESTEK: Erdoğan, önce Başbakanlık’ta görüştüğü, akşam da Başbakanlık Konutu’nda onuruna yemek verdiği Khalifa’dan, Bahreynli yatırımcıların KKTC’ye olan ilgilerini daha da arttırmalarını istedi. Erdoğan, KKTC’ye uygulanan izolasyonun kaldırılması konusunda destek isterken, Khalifa da, "haklı davanızı destekliyoruz" diyerek, Türkiye’nin Kıbrıs politikasına desteklerini açıkladı. Bahreyn’li yatırımcıların, banka ve Emekli Sandığı otelleri başta olmak üzere Türkiye’deki özelleştirme ihaleleriyle de yakından ilgilendikleri bildirildi.

GAP’A DAVET ETTİ: Erdoğan ise Türkiye’deki yatırım olanaklarını anlatarak, "Yerli yabancı yatırımcı ayırımını kaldırdık, bizim için hepsi bir, zaten yabancı sermaye de demiyoruz, küresel sermaye diyoruz" dediği Bahreynli yatırımcılara, özelleştirme ihalelerinin yanı sıra GAP’ta ortaklık davetinde bulundu. Erdoğan, Bahreynli yatırımcıları, GAP’ta ortak tarım yatırımları ile mayından temizlenecek Suriye sınırında birlikte organik tarım üretmeye davet etti. Erdoğan, Bahreynli yatırımcılara sivil havacılık, demiryolu ulaşımı ve madenciliğe yatırım yapmalarını önerdi.

BÜYÜKELÇİLİK AÇIYORLAR: Khalifa’nın Ankara ziyaretinde, Bahreyn’in Türkiye’de bir büyükelçilik açması konusu da gündeme geldi. Khalifa, Erdoğan’a, Ankara’da bir büyükelçilik açmak için çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Bahreyn’in en zengin adamı

BAHREYN Başbakanı Khalifa Bin Salman Al Khalifa, Arap Yarımadası’nın petrol zengini ülkelerinin dev mali varlıklarını yöneten finans merkezi Bahreyn’in kişisel servetiyle en varlıklı adamı olarak tanınıyor. Bin Salman’ın, yeğeni Bahreyn Kralı Hamad Bin İsa Al Khalifa’dan bile daha zengin olduğu belirtiliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!