Ankara içme suyuna Japon kredisi

Güncelleme Tarihi:

Ankara içme suyuna Japon kredisi
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 06, 2002 11:54

İstanbul`un kentiçi trafik sorununa uzun vadeli çözüm sağlamak amacıyla hazırlanan ``Marmaray` projesini finanse eden Japon kredi kuruluşları, Ankara`nın içmesuyu projesine dekredi desteği sağlayacak.

Haberin Devamı

Tüp geçit projesi için, Ankara`da Türk yetkilileri ile görüşen Japonya`nın denizaşırı yatırımlar kredi kuruluşu JBIC yetkilileri, gündemdeki Ankara içmesuyu projesine de, uygun koşullarda uzun vadeli kredi verebileceği konusunda ilgililere öneride bulundu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen 2. Merhale Gerede Sistemi projesi için, Japon JBIC ile 2002 yılında yapılacak görüşmelerden sonra kredinin miktarı ve koşulları belirlenecek.

Hazine Müsteşarlığı`nın uzun vadeli dış kredili olarak programındayer verdiği Ankara içmesuyu projesi için, 500 milyon dolara kadar bir finansman kullanılması öngörülüyor. Ankara Büyükşehir belediyesi içmesuyu projesine sağlanması öngörülen kredinin daha önce Japon JBIC`ın ``Marmaray`` kredisi için sunduğu şartlar gibi 30 yıl vadeli yüzde 3 oranında sabit faiz içermesi bekleniyor.

2005 YILINDA TAMAMLANACAK

Başkent`te zaman zaman yaşanan su kesintilerini uzun vadeli olarakortadan kaldıracak olan Ankara içmesuyu ikinci merhalesini oluşturan Gerede sistemi, Çamlıdere Barajı/-İvedik arıtma tesisleri ikinci isalehattı inşaatı yapımından oluşuyor.

Toplam su taşıma kapasitesi 16.9 metreküp saniye olarak belirlenenproje kapsamında 2.90 çapında ve 36.735 m. uzunluÄŸunda çelik gömlekli ön gerilmeli betonarme boruların kullanılması öngörülüyor. 2002 yılında baÅŸlanması planlanan içmesuyu projesininÂ2005 yılında devreye girmesi bekleniyor

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!