Ankara doğal elektrik'e ait santrallerin devrine ÖYK'dan onay

Güncelleme Tarihi:

Ankara doğal elektrike ait santrallerin devrine ÖYKdan onay
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2008 10:32

Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK), Ankara Doğal Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş.’ye ait santrallerin Zorlu Enerji'ye satışını onaylarken, 11 şirkette bulunan Hazine Müsteşarlığı’na ait küçük iştirak paylarını özelleştirme kapsamına aldı.

Özelleştirme Yüksek Kurulu kararları Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre ÖYK, Ankara Doğal Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş.’ye (ADÜAŞ) ait Tercan, Kuzgun, Mercan, İkizdere, Çıldır, Beyköy ve Ataköy Hidroelektrik Santralleri ile Denizli Jeotermal Santralinin işletme hakkının devri ve Engil Gaz Türbinleri Santralinin satışına ilişkin ihalede 510 milyon dolarla en yüksek teklifi vererek kazanan Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş.’ye yapılacak söz konusu devirler ve satışı onayladı.

Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş.’nin sözleşmeleri imzalamaktan kaçınması ve ihale şartnamesinin öngördüğü diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi durumunda, yatırdığı teminat Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’na gelir kaydedilerek, santraller, ihalede 506 milyon dolar bedelle ikinci en yüksek teklifi veren Aşkale Çimento Sanayi T.A.Ş.’ye, Aşkale’nin de sözleşme şartlarını yerine getirmemesi durumunda 504 milyon dolarla üçüncü sırada yer alan Doğal-Dekar Enerji Ortak Girişim Grubu’na devredilecek. Doğal-Dekar Enerji Ortak Girişim Grubu’nun da sözleşme şartlarını yerine getirmemesi durumunda ise ihale iptale edilecek. Satış ve devir sözleşmelerine ilişkin hususların belirlenmesi, sözleşmelerin imzalanması ve karar gereklerinin yerine getirilmesi konularında Özelleştirme İdaresi’nin ve ADÜAŞ’ın yetkili kılınmasına karar verildi.

11 ŞİRKETTEKİ HAZİNE PALLARI

Bu arada ÖYK, Aselsan, Ereğli, Hektaş, Koç Holding, Petkim, Ray Sigorta, İş Bankası (kurucu hisseleri hariç), Tüpraş, Sinai Kalkınma Bankası, Ünye Çimento ile Yapı Kredi Bankası’nda bulunan Hazine Müsteşarlığı’na ait iştirak hisselerinin özelleştirme kapsam ve programına alınmasına karar verildi. Hisseler satış yöntemiyle özelleştirilecek. Özelleştirme işlemleri ise bir yıl içerisinde tamamlanacak.

Satışı kararlaştırılan Hazine iştirak hisselerinin Aselsan’da 17,82 YTL, Ereğli Demir Çelik Fabrikaları'nda bin 213 YTL, Hektaş'da 9 Ykr, Koç Holding'de 2 bin 582 YTL, Petkim’de 52,65 YTL, Ray Sigorta’da 5 bin 807 YTL, İş Bankası’nda 332 YTL, Tüpraş’ta 3.28 YTL, Türkiye Sınai Kalkınma Bakası'nda 1.36 YTL, Ünye Çimento'da 63,56 YTL ve Yapı Kredi’de ise 39,83 YTL düzeyinde bulunduğu belirlendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!