Anıları tazeleyelim göçün önüne geçelim

Güncelleme Tarihi:

Anıları tazeleyelim göçün önüne geçelim
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2006 00:00

Kelkit Havzası Kalkınma Birliği İstanbul’da toplandı. Kelkit Çayı’nın geçtiği Gümüşhane, Giresun, Sivas, Tokat ve Erzincan illerini bölgesel olarak kalkındırıp geliştirmeyi hedefleyen birlik hemşerileri İstanbul’da bir araya getirdi. Toplantıya Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan, bölge illerinin valileri, belediye başkanları, sivil toplum örgütlerinin yöneticileri, işadamları ve siyasetçiler katıldı.

Birlik kurucularından Çekül Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, yaptıklarının anıları tazelemek olduğu belirterek "Anılar çöktü mü bu toprakların bizim olduğuna dair işaretler de zayıflar. 5 il coğrafya, tarih, atalarının bıraktığı birikimin niçin farklı, büyük, önemli olduğunu anlatmaya çalışıyor. Bu proje aynı zamanda Kelkit insanının kendisini tanıması projesidir" dedi.

ENVANTER ÇALIŞMASI: Projeleriyle büyük kentleri kurtaracaklarını söyleyen Prof. Dr. Sözen, "İnsanların oradan gelmemesini sağladığımız zaman büyük kentleri de kurtarmış oluruz. Toprak, anılarından kopmayan insanlar kendi topraklarında büyüklüğe ulaştığında bunu sağlamış olacağız" diye konuştu. Kelkit Platformu Başkanı Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Zehra Seyfikli de, bölgenin hem korunması hem de kalkınması gerektiğini belirtti.

BİREYSEL ÇABA YETMEZ: Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Kemal Nehrozoğlu da insanın yaşam kalitesini yükseltmenin görevleri olduğunu söyleyerek "Bu bireysel çabalarla başarılabilecek bir şey değil. Bir araya gelmek lazım. Ben buradan ne alırım değil buraya ne veririm diye düşünmek gerekir" diye konuştu. Gümüşhane Valisi Veysel Dalmaz, Kelkit çayının aktığını insanların boş boş baktığını söyleyerek çay kenarındaki arazilerin verimli kullanılması gerektiğini ifade etti. Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek de platform 15-20 yıl önce kurulmuş olsa bölgenin bugün çok daha farklı bir halde olacağını söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!